RTL Project Glimlach heeft van 11 tot en met 17 december geld ingezameld voor Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje. In deze zeven kinderziekenhuizen worden jaarlijks 380.000 ernstig zieke kinderen behandeld. Met de opbrengst van RTL Project Glimlach gaat de stichting onderzoek doen en projecten uitvoeren die bijdragen aan het verminderen van angst, pijn en stress bij deze kinderen. Als slaapexpert weet Beter Bed als geen ander hoe belangrijk (nacht)rust is en hoe groot de impact hiervan is op de mentale en fysieke gezondheid.

Beter Bed, donateur van RTL Project Glimlach, is al jaren verbonden aan het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, een van de aangesloten kinderziekenhuizen. Goed slapen kan bijdragen aan een goed herstel. Door meer aandacht te besteden aan de slaapproblemen bij de kinderen en gezinnen, wil de slaapspecialist de kwaliteit van leven van kinderen en gezinnen tijdens de behandelingsperiode bevorderen.

“Beter Bed steunt al jaren het Prinses Máxima Centrum, dus toen we werden betrokken bij RTL Project Glimlach hoefden we niet lang na te denken om ook mee te doen met deze actie, vertelt Perijn Hoefsloot directeur Marketing en Customer Experience. We zijn trots om op deze manier een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan de kinderziekenhuizen van Oranje.”

Om aandacht te vragen voor RTL Project Glimlach heeft Beter Bed, Beau van Erven Dorens uitgedaagd om kitesurfend een tocht langs de Nederlandse kust te maken. De challenge is om zover mogelijk te komen. Startend bij Wijk aan Zee ging Beau op weg naar de Waddeneilanden. Per gepasseerde vuurtoren heeft Beter Bed een bedrag van 10.000 euro gedoneerd. Uiteindelijk passeerde Van Erven Dorens 7 vuurtorens, wat resulteert in een bedrag van €70.000,-.

Beter Bed heeft besloten deze geweldige prestatie te belonen met een extra donatie van €30.000,- en doet daarmee in totaal een rechtstreekse donatie van €100.000,- aan de Kinderziekenhuizen van Oranje. Deze ziekenhuizen delen de gezamenlijk ambitie om de allerbeste zorg voor de ernstig zieke kinderen te geven. Dag en nacht werken ze aan specialistische en intensieve zorg, met aandacht voor een zo prettig mogelijk verblijf voor het kind en het hele gezin. De totale opbrengst van de inzamelingsactie wordt later vanavond via RTL bekend gemaakt.

Over Beter Bed
”Wij geloven dat iedereen beter kan slapen. Daarom komen we al ruim 35 jaar ons bed uit om iedereen uitgeruster en gezonder te laten leven. En omdat we allemaal anders zijn én slapen, betekent dat ook voor iedereen wat anders. Daarom luisteren we naar je en hebben we oog voor je behoeftes en budget. We helpen je online en in de winkel met het vinden van jouw beste slaapoplossing. Hierdoor voel jij je op de lange termijn gezonder, fitter en beter. De collectie van Beter Bed is verkrijgbaar in ruim 100 winkels in Nederland en België en via beterbed.nl en beterbed.be.”Beter