IN EEN VERSNELD TEMPO HEEFT EQUILLI UPGRADINGS DOORGEVOERD. INDERDAAD IN MEERVOUD, WANT ZE BETREFFEN HET DESIGN, DE MECHANIEK — EN LEST BEST, DE LEVERTIJDEN. DE NIEUWIGHEDEN ZIJN BINNENKORT TE ZIEN TIJDENS DE MEUBELBEURS BRUSSEL. IN DE NIEUWSBRIEF VAN DE BEURS LAAT MEN VERDER WETEN:

Om te beginnen zijn de elektrische verstelbare boxsprings kwalitatief geperfectioneerd. Equilli is namelijk geswitcht van een duo-motor naar twee lineaire actuatoren. Zij zijn veel sterker, kunnen het volle gewicht van een persoon dragen. Staat het voeteneinde in een verhoogde stand, kun je er rustig op zitten. Erop staan om de plafondlamp te vervangen, kan ook – hoewel dat eigenlijk niet de bedoeling is. Een bed is geen trap.

Verder is de motorische constructie geheel weggewerkt. Het stalen frame is volledig in de box geïntegreerd, het motorblok onzichtbaar gemonteerd. Op het eerste gezicht zie je geen verschil meer tussen een verstelbare en vlakke boxspring. De kenmerkende vaste plint behoort tot het verleden.

Lest best: Equilli produceert de boxsprings sinds kort in eigen beheer. Zodoende staan de kwaliteit en de toeleveringen beter onder controle — en bijgevolg de levertijden. Dat laatste is tegenwoordig een pré.