Kayori stopt met het gebruik van plastic. En dit is waarom:

Plastic is een van de grootste vervuilers in ons milieu. Het is spotgoedkoop om te produceren, geen wonder dat het zo veel wordt gebruikt. Maar eenmaal geproduceerd vergaat het nooit meer. Jaarlijks produceren we wereldwijd 350 miljoen ton plastic en daarvan verdwijnt 3% in onze natuur. Onze oceanen, stranden en bossen hebben hier zwaar onder te lijden. Plaatsen waar we juist zo graag komen om te genieten en tot rust te komen. Als we zo doorgaan produceren we in 2030 meer plastic dan we überhaupt kunnen opruimen of recyclen. De enige manier om plasticvervuiling te verminderen is door het minder te gebruiken.

Kayori plastic vrij in 2022

Kayori wil hierin haar verantwoordelijk nemen en spreekt vandaag haar plastic-free ambitie uit. In 2022 moet Kayori plastic vrij zijn. Dit betekent dat wij geen plastic meer zullen gebruiken voor onze productverpakkingen of in ons logistieke proces.
Concreet zijn er al veel stappen gezet. Zo hebben we nieuwe transportverpakkingen ontwikkeld waarbij we een pakket zonder enige vorm van plastic kunnen versturen. Daarnaast hebben we nieuwe verpakkingen ontwikkeld waarbij glas grotendeels de rol van plastic over gaat nemen in onze cosmetica & verzorgingslijnen.

Zo nemen we dit jaar de tijd om elk Kayori product, van ontwikkeling tot levering bij de klant, onder de loep te nemen en te ontdoen van plastic. Een verbeterproces dat net zo lang blijft ontwikkelen totdat wij later in 2022 kunnen zeggen: Kayori is 100% plastic free.

Kayori gelooft in krachten bundelen, samen kunnen we een verschil maken.