‘Ingetogen luxe’ zo omschrijft het team van Auping haar nieuwste ontwerp genaamd Auping Noble. Gemaakt van Massief eikenhout, natuurlijke materialen en helemaal naar smaak van de consument samen te stellen. Het nieuwe bed werd vandaag voorgesteld aan pers en dealers in Depot Boymans van Beuningen in Rotterdam.

De Auping Noble is een ontwerp van de jonge ontwerper Johan van Engel. Hij ontwierp nog nooit eerder een bed, maar de klik met Auping zorgde voor een heel mooie creatie. “Tijdens het ontwerpen heb ik gefocust op ingetogen luxe, functionaliteit en geborgenheid. Voor mij zit luxe ook in het gebruik van natuurlijke en hoogwaardige materialen; vandaar de keuze voor massief eikenhout. De afgeronde hoeken voelen zacht en stralen vakmanschap en kwaliteit uit. Er ontstaat een mooie gelaagdheid doordat de tafeltjes aan het bed vastzitten en de zachte kussens rusten op het houten plateau. Dat zorgt voor balans in dit tijdloze ontwerp.”

De naam Noble betekent groots en met goed bedoelingen. “En dat is precies waar dit jongste lid van de Auping Familie voor staat”, vertelt Ine Stultjens. Zij heeft met haar team gezorgd voor de marketing om de Noble heen. “Er komt geen televisiecampagne, maar we hebben wel alles klaarstaan aan video en materialen voor bij de dealers en voor onze website.” De Auping Noble is bedoeld voor het hogere segment. Inclusief matrassen en bodem is het bed vanaf iets meer dan 12.000 euro te koop. Het is een groot bed dat in drie verschillende formaten komt, maar toch wel geschikt is voor de grotere woningen.

De Auping Noble kan helemaal samengesteld worden door de consument. Zo zijn er 5 kleuren beits en kan er gekozen worden uit 14 stofgroepen en 95 varianten voor het hoofdvoedsel en de kussens. Alle Auping Matrassen passen in Auping Noble en uiteraard ook de Auping Smart Base.