Een 3 mm dikke latex laag voorzien van Biocrystal®  is net op de markt gebracht. Bedoeld voor matrassen en voor andere fabrikanten op zoek naar een nieuwe oplossing het gebrek aan grondstoffen van dit moment.

De latex laag van Biocrystal is 157 cm breed, 3 mm dik en weegt 680 g/m2. De laag bestaat uit viscose, latex en Biocrystal poeder. Dit poeder met een positieve werking op de gemoedstoestand van mensen wordt al toegepast in autostoelen, bureaustoelen, oogmaskers, inlegzolen en in de luchtvaartindustrie, zo beweert de Kroatische fabrikant.

“Deze latex laag is bedacht om mensen een anti-stress gevoel te geven zonder dat ze allerlei dingen moeten doen tijdens hun drukke dagbesteding. De ontspannende werking van het kristalpoeder is klinisch aangetoond zonder enige bijwerking. De kristallen dragen ook bij aan een goede nachtrust en zo worden mensen echt uitgerust en productiever”, aldus Zlatko Karajić,managing director van BC Tech, de fabrikant van Biocrystal. Naast matrassen is deze latex laag ook geschikt voor kussens en toppers.

Deze technologie is volgens de fabrikant eenvoudig, goedkoop en gemakkelijk toepasbaar. BC Tech levert het materiaal al aan fabrikanten van yogamatten en oogmaskers voor de cosmeticabranche. De gebruikte kristallen zijn overigens volkomen natuurlijk en hebben een positieve invloed op de hartslag, ademhaling, en spanning van de spieren tijdens het slapen, zo zegt het bedrijf.