Koninklijke Auping viert feest: het bed Auronde bestaat 50 jaar. Het bed werd in 1973 op de markt gebracht en is ontworpen door de Nederlandse industrieel vormgever Frans de la Haye. Auronde staat inmiddels bekend als een designklassieker en is in veel Nederlandse slaapkamers terug te vinden.

Auronde is herkenbaar door zijn minimalistische design en ronde hoeken. Frans de la Haye wilde een bed ontwerpen dat jarenlang meegaat en een tijdloos design heeft. Hij vindt dat de technische en esthetische levensduur in evenwicht moeten zijn om een duurzaam product te maken. Dat is gelukt bij dit ontwerp: 50 jaar later is de Auronde nog steeds het meest succesvolle bed van Auping. Bovendien is het bed in veel Nederlandse slaapkamers te vinden doordat het ontwerp nog altijd van deze tijd is. Het bed is verkrijgbaar in tien verschillende kleuren lak, zoals ‘Royal blue’ en ‘Dusty red’ en zes verschillende beitsen. De kenmerkende aluminium details kunnen in dezelfde of juist in een contrasterende kleur worden besteld.

Frans de la Haye: “In de jaren ’70 werden veel bedden gemaakt van spaanplaat met een melamine toplaag, een combinatie die snel beschadigt. Ik wilde een bed ontwerpen dat generaties lang mee zou kunnen gaan. Daarom koos ik voor een combinatie van beukenhout en aluminium onderdelen, beide materialen die niet snel kapotgaan. Ik vind het fantastisch dat Auronde alweer 50 jaar bestaat en van generatie op generatie wordt doorgegeven: precies zoals ik het bedoelde.”

Om het duurzame en tijdloze karakter van het ontwerp te benadrukken biedt Auping sinds een paar jaar de Auronde Restyle aan. Dit is een opknapbeurt waarbij beschadigingen gerepareerd worden en het bed opnieuw wordt gelakt of gebeitst in een kleur naar wens. Auping werkt aan een volledig circulair assortiment en zorgt met de Auronde Restyle dat een bed geen afdankertje wordt, maar echt generaties lang meegaat en een tweede leven krijgt.