Flex Bedding Group (Flex), het toonaangevende Spaanse beddenconcern met een geschiedenis van meer dan 110 jaar, kondigt de overname aan van SCHRAMM, de grootste Duitse producent van luxe matrassen en bedden aan. De transactie omvat ook het hoofdkantoor van het bedrijf in Winnweiler, Rijnland-Palts.

SCHRAMM Werkstätten, opgericht in 1923, heeft ongeveer 185 vakmensen in dienst en is de grootste Duitse producent van luxe matrassen en bedden, de meest winstgevende en snelst groeiende markt in de sector. Het bedrijf is actief in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland en verwacht een omzet van 30 miljoen euro. SCHRAMM is eigendom van de oprichtersfamilie en is een internationaal erkend merk voor de productie en verkoop van handgemaakte matrassen van natuurlijke materialen. Het bedrijf, dat ongeveer 185 mensen in dienst heeft, is actief op de Midden-Europese markt -Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland- de grootste van het oude continent, zowel qua bevolking als qua koopkracht. In 2022 verwacht SCHRAMM een omzet van 30 miljoen euro te bereiken.

Voor Rafael González, Chief Executive Officer van Flex, “past de overname van SCHRAMM perfect in onze bedrijfsontwikkelingsstrategie en stelt zij ons in staat onze positie te versterken in het Premium-segment, waarin wij wereldwijd marktleider zijn en volgend jaar goed zullen zijn voor 50% van onze omzet. Bovendien is het een zeer aantrekkelijk bedrijf, zowel door zijn winstgevendheid als door zijn vermogen tot groei en innovatie.”

Martin Kaus, directeur van SCHRAMM Werkstätten GmbH, voegt hieraan toe: “Met Flex hebben we een partner aan onze zijde die de positionering van SCHRAMM als Duits topmerk verder zal versterken en de ontwikkeling van het bedrijf zal stimuleren. De onafhankelijkheid van het merk en de focus op onze kernproducten zullen hetzelfde blijven.”

Momenteel komt 40% van de omzet van Flex uit de Premium-divisie, met wereldwijd erkende merken als ES Kluft in de VS en Vispring in het VK. Deze bedrijfstak is van strategisch belang voor het concern, niet alleen vanwege zijn winstgevendheid, maar ook omdat de luxemarkt de markt is met het grootste groeivermogen en de grootste weerstand tegen economische pieken en dalen.

Bij deze transactie heeft Flex het financiële advies ingewonnen van Impulsa Capital, terwijl de advocatenkantoren Escalona & De Fuentes en Noerr als juridische adviseurs zijn opgetreden.