Stijging van 4% in oriëntatie door Duitse consumenten in het jaar 2023

Een licht positieve ontwikkeling is zichtbaar in de Duitse beddenbranche, zo blijkt uit de
Beddenbranche Marktmonitor Duitsland 2024, gepubliceerd door Marktdata.nl. De consumenten in Duitsland tonen een groeiende interesse in bedden en matrassen, met een stijging van 4% in oriëntatie in het jaar 2023. Deze trend markeert een omslag ten opzichte van het voorgaande jaar 2022, waarin nog een daling van 9% werd geregistreerd.
Marktdata.nl heeft over de afgelopen vier jaar het Duitstalige zoekverkeer over bedden in de Google zoekmachine in Duitsland geanalyseerd. Meer dan 404 miljoen zoekopdrachten en meer dan 20.000 verschillende zoektermen gerelateerd aan bedden en matrassen zijn ontleed, waardoor een helder beeld ontstaat van de Duitse markttrends op het gebied van bedden en matrassen.

De data laten zien dat gedurende de afgelopen vier jaar maandelijks meer dan 8,4 miljoen
zoekopdrachten zijn uitgevoerd in Duitsland op het gebied van bedden en matrassen. In het eerste jaar van de coronapandemie groeide de interesse in bedden en matrassen zeer sterk, waarna in het jaar 2021 het interesse-niveau gelijk bleef. Hoewel het zoekvolume de afgelopen paar jaar relatief stabiel is gebleven, onthult de analyse dat het maandelijkse gemiddelde zoekvolume voor bedden en matrassen in 2022 met 9% was afgenomen ten opzichte van 2021. Een ommekeer werd echter genoteerd in het afgelopen jaar 2023, waarin een stijging van 4% werd geregistreerd.

In vergelijking met de Nederlandse markt heeft de Duitse beddenbranche nagenoeg een zelfde ontwikkelingen doorgemaakt. Ook Nederland noteerde in het jaar 2021 een stabilisatie zonder groei en in het jaar 2022 zelfs een daling van 12% in de interesse van consumenten voor bedden en matrassen.

<< ‘In vergelijking met de Nederlandse markt heeft de Duitse beddenbranche nagenoeg een zelfde ontwikkelingen doorgemaakt. Ook Nederland noteerde in het jaar 2021 een stabilisatie zonder groei en in het jaar 2022 zelfs een daling van 12% in de interesse van consumenten voor bedden en matrassen’ <<

Wilt u up-to-date informatie over de oriëntatie van Duitse consumenten op het gebied van bedden en matrassen? Bent u nieuwsgierig naar marktverhoudingen en opkomende trends in verschillende soorten bedden, matrassen, kleuren, materialen, formaten en andere productkenmerken? Al deze inzichten en meer worden geleverd in de uitgebreide Beddenbranche Marktmonitor Duitsland 2024 van Marktdata.nl, bestaande uit maar liefst 87 pagina’s vol waardevolle informatie.

Over de Beddenbranche Marktmonitor Duitsland 2024

De Beddenbranche Marktmonitor Duitsland 2024 biedt u inzicht in de (online) oriëntatie en interesse van de Duitse consument met betrekking tot bedden. Het rapport behandelt de ontwikkelingen van het totaal aan bedden en matrassen en per productgroep over de afgelopen vier jaar (2020 t/m 2023) met vergelijkingen van voor en na corona, gedurende de afgelopen vier jaar en verwachte ontwikkelingen voor de komende jaren. Middels een analyse van Google big data over de afgelopen vier jaar (2020 t/m 2023) is de online consideration-fase van de customer journey in beeld gebracht (interesse en afweging). Waar zoekt men naar op het gebied van bedden en matrassen? Welke trends zijn er in het zoekvolume en wanneer zoekt men? Naar welke soorten bedden, bedbodems en matrassen, productkenmerken en leveranciers wordt er gezocht en wat zijn de verschuivingen in de markt? In de analyse is tevens het zoekvolume van aanbieders op het gebied van bedden, bodems en matrassen in kaart gebracht (merken, winkelformules, organisaties en verkoopplatformen), onderverdeeld in beddenbranche totaal, bodems, matrassen en boxsprings.

Meer informatie over de Beddenbranche Marktmonitor Duitsland 2024 en bestelmogelijkheid vindt u op www.marktdata.nl.

Over Marktdata.nl:
”Marktdata.nl is een vooraanstaande bron van marktanalyse en consumententrends, die zich toelegt op het leveren van gedetailleerde inzichten in verschillende sectoren. Met een uitgebreid scala aan rapporten en marktmonitors helpt Marktdata.nl bedrijven om strategische beslissingen te nemen op basis van actuele en diepgaande marktinformatie.”