De kanshebbers voor de categorieprijzen van de ‘ABN AMRO Beste Winkelketen van Nederland’ en de ‘ABN AMRO Webshop Award the Netherlands’ editie 2022-2023 zijn bekend! In de afgelopen periode hebben consumenten meer dan 500 retailers beoordeeld, met als resultaat ruim 300.000 stemmen. De genomineerden in de categorie Slapen zijn: Beddenreus, Beter Bed en Swiss Sense. Deze drie spelers zijn ook nog eens genomineerd voor een webshop award.

Prijs nog steeds het belangrijkste aspect voor consumenten

De consument geeft bij de beoordeling van haar favoriete retailer onder andere een oordeel over de prijs, het assortiment, de service en het koopgemak. Voor zowel winkelketens als webshops blijkt prijs nog steeds het belangrijkste aspect, bij de webshops ligt dit belang nog net iets hoger dan bij de winkelketens. Bij winkelketens wordt prijs gevolgd door assortiment en deskundigheid als belangrijkste aspecten. Voor webshops zijn assortiment en bezorging belangrijke aspecten naast de prijs.

Wie gaat er met een award naar huis? De uitreiking van de categorieprijzen vindt dit jaar plaats op dinsdag 6 september op het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam. Nog even afwachten dus…