In 2016 is Tekvor Care Nederland opgericht door Tsjeard Blom. De beddenspeciaalzaken in Nederland hebben de collectie van Tekvor Care gevonden en sindsdien blijft het succes voortbestaan. Waar het oorspronkelijk ging om éénpersoons bedden, bestaat de collectie nu ook uit tweepersoons varianten en diverse accessoires om het hoog-laag bed nog meer comfort te bieden. Tweepersoons hoog-laag bedden zijn zeer in trek bij vooral oudere mensen. Dit is logisch, aangezien de leeftijdsverwachting steeds hoger wordt en de oudere mensen steeds langer thuis willen of moeten wonen. Met dit gegeven is een levensloopbestendig bed met zeer veel comfort een must-have voor de ouderen en een welkome aanvulling in de showrooms van beddenspeciaalzaken.

Wij spreken met oprichter Tsjeard Blom, die vertelt over het bedrijf, de veranderingen en de nieuwigheden. Sinds 2016 tot aan mei dit jaar werkte het bedrijf onder de naam Tekvor Care Nederland. Tsjeard: “Sinds de oprichting in 2006 hebben mevrouw Tekabe en de heer Vorwerk hun naam hieraan verleend. Maar tijden veranderen en zo ook voor Tekvor Care. Vanaf mei 2022 zijn we verder gegaan onder de handelsnaam: Tecfor Care Nederland (Technology for care). Hierbij is ook ons logo aangepast en hebben we onze website vernieuwd.”

Dealers
Momenteel werkt het bedrijf met een dealer-bestand in Nederland van 200+ beddenspeciaalzaken en bestaat het team uit 4 harde werkers. “Onze dealers hebben een hoog-laag bedsysteem in de showroom staan, waarbij vaak gekeken wordt naar onze ‘luxe’ collectie-bedden zoals de Elba Excellent en de Elba Royal. In de showroom kan een gedegen uitleg worden gegeven over de functionaliteit, de verschillende uitvoeringen en kleuren van de verschillende modellen, de garantie van de bedden en toebehoren en de snelle levertijden die wij bij Tecfor Care Nederland hanteren (indien nodig en voorradig kan dit binnen 24 uur zijn). Voor de klant is het een groot voordeel dat onze hoog-laag bedsystemen bij een Beddenspecialist staan, aangezien zij een goed gesorteerde matrassen-lijn hebben en door een matras toe te voegen wordt het slaapcomfort nog hoger.” Bij Tecfor Care staan bereikbaarheid, service en korte- en snelle communicatie zeer hoog in het vaandel. “Dit wordt door onze dealers gewaardeerd en uiteindelijk ook door de consument. Wij zijn 24/7 bereikbaar voor onze klanten en streven naar snelle en duidelijke communicatie, zodat uiteindelijk de consument snel geïnformeerd kan worden, zeker wanneer de noodzaak hoog of urgent is.”

Verhuizen
Momenteel is er een grote vraag naar hoog-laag bedsystemen en zorgbedden. “Doordat dit voor grote drukte zorgt en wij onze service willen blijven leveren, zullen wij onze distributie moeten uitbreiden. Helaas was deze uitbreiding niet mogelijk in ons huidige pand in Duiven. Dus hebben wij onze intrek genomen in een nieuw en groter pand. Ons nieuwe bedrijfspand staat aan de Majoraan 9A te Didam. De bereikbaarheid is onveranderd. Door een nog groter marktaandeel in Nederland en België van het afgelopen jaar hebben wij deze beslissing kunnen maken. We hebben een succesvolle verhuizing gehad, met zo min mogelijk ongemak, en werken sinds 1 augustus vanuit Didam”, vertelt Tsjeard.

Volledig ingerichte showroom in West Nederland
Tecfor Care zit momenteel in een positieve-vibe. “We hebben al veel leuke nieuwe ontwikkelingen kunnen delen. Eén van de nieuwste ontwikkelingen is dat wij de eerste dealer hebben mogen verwelkomen die zich volledig en alleen op onze collectie concentreert in het Westland. In hun showroom komt zeer binnenkort de gehele bedden-collectie te staan, in elke uitvoering beschikbaar. Door de snelle service en grote voorradige collectie bij Tecfor Care kunnen ze zeer snel hun klanten bedienen en meestal hun klant ontzorgen binnen 24 uur!! Naast de geboden service en persoonlijke ondersteuning is de prijs- kwaliteitverhouding bij Tecfor Care Nederland ook wat hem erg aanspreekt.”

De Woonindustrie
Ondanks alle vernieuwingen heeft de productontwikkeling bij Tecfor Care Nederland niet stilgestaan. “We hebben een nieuw hoog-laag bedsysteem ontwikkeld genaamd: Elba Fiorè. Dit geweldige nieuwe hoog-laag bed is voorzien van waanzinnig mooie Italiaanse design-decoren van Decolegno en verkrijgbaar in 4 kleuren met fantastische nerf- en leder structuren. Alle accessoires die normaliter kunnen worden toegevoegd aan onze Elba-collectie, kunnen ook aan dit prachtige bed worden toegevoegd. De Elba Fiorè presenteren we graag tijdens de DWI VAK-dagen in september. Wij hopen u te mogen ontvangen op onze stand C003!”, besluit Tsjeard.