Ruim een jaar geleden werd bekend dat Maarten van der Weijden een monster zwemtocht wilde gaan maken voor het KWF, waarbij hij nauwelijks zou gaan slapen. De momenten dat hij wilde gaan slapen zouden op het water moeten plaats vinden. Geïntrigeerd door deze gedachte belde slaapfysiotherapeut Hidde Hulshof van Beddenspecialist.nl en het platform Slaapfysio op met de organisatie rondom dit evenement. Hier werd uitgelegd dat Maarten een aantal korte powernaps wilde houden tijdens deze driedaagse 11-stedenzwemtocht en dat hij dit op een eenvoudige, krachten besparende manier moest kunnen doen.

Hidde is samen met zijn organisatie Beddenspecialist.nl, winkelformule met 29 aangesloten beddenspeciaalzaken, aan de slag gegaan om te kijken hoe dit verwezenlijkt kon worden. ‘’Uiteindelijk werd er een modulair drijvend vlot gevonden bij het bedrijf Candock. Het vlot moest uiteraard goed kunnen drijven, veilig achter de boten mee kunnen varen en Maarten moest hier eenvoudig op kunnen klimmen. Daarna zijn we aan de slag gegaan met een op maat gemaakt matras waar Maarten zo goed mogelijk zijn rust op zou gaan vinden. In voorbereiding op het evenement ben ik met mijn collega Joshua Huisman tweemaal mee geweest op een test zwemtocht van twee keer twee dagen en twee nachten. Hier hebben we het vlot en de matras getest en deze werden goed bevonden. ”, aldus Hulshof

17 augustus startte Maarten zijn monster zwemtocht om half vijf ’s ochtends. Aan het begin van de avond hebben wij het vlot achter één van de boten geplaatst en die nacht heeft Maarten langer dan verwacht op het matras doorgebracht. Een korte powernap werd een slaap van drie uur. Maarten had het erg moeilijk overwoog zelfs al te stoppen.  Na een korte powernap zondagnacht tijdens de “hel van het noorden” werd het maandagmorgen duidelijk dat Maarten het fysiek heel moeilijk had. Ondanks de duizenden mensen die Maarten aanmoedigden op bruggen en langs de waterkant, sliep hij ook toen, ongepland, een lange periode op het vlot. Hij moest een aantal keer overgeven en de strijd werd een paar kilometer voor Dokkum gestaakt en het vlot met daarop Maarten en zijn vrouw Daisy naar de kant gevaren.

De bedoeling was uiteraard dat Maarten zou eindigen in Leeuwarden. Beddenspecialist.nl had hiervoor een boxspring bed geregeld waarop Maarten na aankomst opgelegd zou worden. Hij moest namelijk horizontaal blijven liggen.  Direct staan zou voor problemen zorgen. Zijn gezin zou op de boxspring plaats nemen en hier zou hij ook geïnterviewd worden door Dionne Stax. Dit in aanwezigheid van premier Mark Rutte. Uiteindelijk was de boxspring niet meer nodig, omdat Maarten, na bezoek in het ziekenhuis,  zelf in staat was om met hulp naar het podium te lopen.

 “Zelf hebben mijn collega Joshua Huisman en ik in vier dagen nauwelijks 8 uur geslapen. Als slaapspecialisten zagen wij dit voor een keer door de vingers.  Naast onze begeleiding bij het vlot zijn wij verantwoordelijk geweest voor de aankleding van diverse steden tijdens de zwemtocht. Het uitvallen van Maarten was voor ons ook een emotionele gebeurtenis. We hebben na afloop van dit bijzondere event een kleine feestje gevierd met alle vrijwilligers in Leeuwarden”, aldus een trotse Hulshof.