Eerder kon u al een live verslag volgen via ons Instagram account over het BEKA event van Recticel. In de aankomende editie van Bedding Business Magazine een uitgebreid verslag over Recticel, BEKA en de nieuwe Geltex 2.0.

Het Belgische Recticel heeft een grote ambitie: ‘een top 3 merk worden in Nederland binnen 3 tot 5 jaar.’ Dat werd duidelijk tijdens het speciale BEKA event dat Recticel organiseerde in De Woonindustrie. Waarom in Nederland? Een van de redenen: de Nederlandse dealers zijn snel bereid om met opstartende merken aan de slag te gaan en er liggen kansen op de Nederlandse markt. “Wij gaan de uitdaging aan als het voordelen heeft voor de klant en onszelf. Na Ubica, een niche player met een klein marktaandeel, gaan we nu voor het merk BEKA, waar we net een nieuwe collectie matrassen met het nieuwe Geltex 2.0 hebben ontwikkeld”, zegt Olivier Chapelle, CEO van Recticel.

GELTEX 2.0

GELTEX® inside werd in 2012 gepresenteerd. “Het was een compleet nieuw schuim, een ontwikkeling van onze eigen R&D afdeling. Tegelijkertijd introduceerden we de slaapdriehoek om op een eenvoudige manier aan de consument uit te leggen wat relevant is binnen slaapcomfort: ventilatie, drukverdeling en ondersteuning. Het was een van de belangrijkste bedding innovaties van de laatste jaren.” En dat klopt, veel detaillisten namen het op in hun winkel en het verkoopt goed. Maar GELTEX® werd daarna dan ook al snel veelvuldig ‘nagemaakt’. “GELTEX® inside combineert een optimale drukverdeling, een ideale ondersteuning en goede ventilatie. Natuurlijk word je dan gekopieerd. Maar men zal nooit tot dezelfde formule-ringen komen. Dat is iets dat wij binnen Recticel heel goed beschermen.” Nu, 6 jaar later, komt Recticel met een vernieuwing, GELTEX® 2.0. Het voegt toe: een duurzameprestatie en renewable content. “Wij zijn continu bezig geweest met het zoeken naar verbeteringen. En die hebben we nu, eerlijk is eerlijk, bij toeval gevonden. Het resultaat is een nieuwe schuimcategorie: ‘slow resi-lient’ schuim. Het heeft verbeterde presen-taties van de 3 pijlers van de Slaapdriehoek en we hebben het uitgebreid met 2 nieuwe pijlers: duurzaamheid en levensduur.”

Voordelen

Belangrijke voordelen van het nieuwe GELTEX® hebben te maken met de nieuwe chemische formule die zorgt voor een nieuwe moleculaire structuur. “Dit zorgt ervoor dat er een ideale drukverdeling is in alle lagen. Daarnaast zorgt de formulering ervoor dat het GELTEX® schuim in matrassen nu ook beschikbaar is in verschillende hardheden, het voor verbeterd comfort zorgt bij alle pijlers van de slaapdriehoek en het schuim kan worden gebruikt in alle lagen van het matras, dus ook als ondersteunende laag. GELTEX® is een luchtdoorlatend schuim met open celstructuur, dat warmte van het lichaam en transpiratievocht prima afvoert.”

Duurzaam

Het nieuwe GELTEX® schuim wordt duurzamer geproduceerd. “We gebruiken CO2 polyol, waardoor tot 1/7 van de traditionele grond-stoffen (bijvoorbeeld ruwe olie) worden vervangen. Dit betekent een vermindering van de CO2 uitstoot. Daarnaast hebben we ecologische principes toegevoegd tijdens het productieproces om productieafval te vermijden. De levensduur is langer doordat het schuim een betere weerstand biedt tegen vocht, warmte en lichaamsdruk. Er is verminderd kans op hardheidsverlies tijdens de levensduur van de matras en door al deze dingen samen is er een langer behoud van de kwaliteit tijdens de levensduur van de matras.”

Meer informatie en beeld

Lees het complete verslag en interview in de nieuwste editie van Bedding Business Magazine. Bekijk meer foto’s/video’s op ons instagram account: inbu_live en onze Facebookpagina.