De ambities van BekaertDeslee, met hoofdkantoor in Waregem, zijn hoog. Na de overname van Canadese sectorgenoot Maxime Knitting wil het marktleider worden in Noord-Amerika. Daar is heel wat groeipotentieel, want de vraag naar matrassen groeit er sterker dan in de rest van de wereld.

Het West-Vlaamse textielbedrijf BekaertDeslee nam begin februari het Canadese Maxime Knitting over en werd zo de voornaamste leverancier van matrasstoffen in Noord-Amerika. “De sterke complementariteit van beide bedrijven en hun respectievelijke marktposities zullen BekaertDeslee toelaten om de groeiambities in de regio versneld waar te maken.”

Op Made-In.be is het volgende te lezen: De Noord-Amerikaanse matrassenmarkt is vandaag al de grootste ter wereld en er wordt verwacht dat de beddingindustrie er zal blijven groeien, voornamelijk door het toenemende bewustzijn rond slaapcomfort, de versnelde ontwikkeling van bed-in-a-box-formules en de verkorting van de vervangingscyclus van matrassen. Noord-Amerika is om die redenen een belangrijk onderdeel van de groeistrategie van BekaertDeslee. Door het Canadese Maxime Knitting op te nemen in de groep, zal BekaertDeslee de groeiambitie op de Noord-Amerikaanse markt kunnen versnellen. Beide bedrijven zijn namelijk complementair en de combinatie maakt van BekaertDeslee de marktleider in Noord-Amerika met een uitgebreid productgamma met unieke designs voor een diverse doelgroep van klanten.

Aparte businessunit
Maxime Knitting wordt een aparte businessunit binnen de Noord-Amerikaanse organisatie van BekaertDeslee. De leiding blijft in handen van de voormalige eigenaar en directeur Maxime Thériault. De belangrijkste doelstelling blijft meer dan ooit om vanuit de productiesites in Mexico, de VS en Canada een naadloze service te bieden – van garen tot matrashoes – aan klanten overal in Noord-Amerika en daarbuiten. “We zijn zeer blij dat we de krachten kunnen bundelen met Maxime Knitting”, aldus Frédéric Beucher, CEO van BekaertDeslee. “Ze zijn de onbetwiste marktleider in Canada op het gebied van gebreide matrasstoffen en hebben een oog voor design en innovatie.”

“Met Maxime Knitting erbij krijgt onze productiecapaciteit een stevige boost en kunnen we inspelen op de actuele vraag”, vult Rafael Rodriguez, general manager van BekaertDeslee Noord-Amerika, aan. “Enerzijds zullen we onze bestaande klanten beter kunnen bedienen en anderzijds zullen we de aantrekkelijke klantportfolio van Maxime Knitting verder kunnen uitbouwen.”

Maxime Thériault, general manager BekaertDeslee Maxime Canada, sluit zich daarbij aan: “Dit is een belangrijke stap voor ons bedrijf dat in 1985 werd opgericht door mijn vader Denis Thériault. Door de krachten te bundelen met BekaertDeslee kunnen we meegenieten van hun wereldwijde aanwezigheid en schaalgrootte. Samen zullen we onze operationele uitmuntendheid verder kunnen optimaliseren en tegelijk kunnen wij onze ondernemingszin en klantgerichtheid behouden.”