De detailhandel heeft in oktober 4,2 procent meer omgezet dan in oktober 2021, meldt het CBS. Het verkoopvolume was echter 5,2 procent lager. De omzet van de foodsector groeide met 7,8 procent, die van de non-foodsector met 1,7 procent. Daarnaast is online 4,2 procent meer omgezet dan een jaar eerder.

De omzetcijfers zijn gecorrigeerd voor de samenstelling van koopdagen in oktober. Op sommige dagen van de week wordt meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie was de omzet van de detailhandel 2,9 procent hoger dan in oktober 2021.

Omzet non-foodwinkels bijna 2 procent hoger

De omzet van de non-foodwinkels groeide in oktober 2022 met 1,7 procent. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 6,7 procent lager dan een jaar eerder.

Drogisterijen, winkels in doe-het-zelfartikelen (inclusief keukens en vloeren), winkels in recreatieartikelen en winkels in kleding hebben in oktober meer omgezet dan in oktober 2021. Daarentegen hebben winkels in consumentenelektronica en witgoed, winkels in schoenen en lederwaren en winkels in meubels en woninginrichting in oktober minder omgezet.

Lees hier meer: https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2022/48/detailhandel-zet-ruim-4-procent-meer-om-in-oktober