Adova Benelux en de Boxspringspecialist in Waddinxveen zijn een unieke samenwerking gestart. Binnenkort zijn alle Adova-huismerken te bewonderen bij deze centraal in Nederland gevestigde onderneming. Dat betekent dat naast Treca Paris, wat de Boxspringspecialist al voerde, ook de merken Sleepeezee, Beautyrest by Simmons en Dunloppillo te bewonderen zijn. Daarnaast gaat de Boxspringspecialist ook de Diva slaapbanken-collectie voeren. Volgens eigenaar Leon van der Horst een bewuste keuze: “Jarenlang hebben wij Auping gevoerd maar zijn onlangs tot een andere keuze gekomen. Onze showroom is maar liefst 1500 m2 groot waarin wij een brede collectie matrasmerken aanbieden. De veranderende consument vraagt continu om alert ondernemerschap. Door de bestaande, prettige samenwerking met Adova verder uit te breiden kunnen we onze klanten nu nog beter bedienen.”

Volgens Adova regiomanager Menno Heere biedt de samenwerking met de Waddinxveense slaapspecialist ook nog een ander belangrijk voordeel: “Naast de bestaande opstelling van Treca Paris zullen er ook 4 Sleepeezee bedden, 6 Beautyrest by Simmons bedden en 3 Dunloppillo bedden komen te staan. Dat geeft een bijzonder goed beeld van onze totale collectie. Het schept tevens de mogelijkheid dat we met potentieel geïnteresseerde verkooppunten in Waddinxveen kunnen afspreken om de collecties door te lopen. Dat spaart weer een reis naar onze showroom in Brussel uit, al zijn onze klanten natuurlijk ook daar altijd van harte welkom.”

Motivatie
Over de achterliggende motivatie van deze uitbreiding van de samenwerking zegt Leon van der Horst: “We zijn natuurlijk altijd op zoek om ons aanbod richting de klanten te optimaliseren. Op basis van de prettige samenwerking met Treca Paris hebben we gekeken of deze uitgebreid kon worden zodat er voor beide partijen een win-winsituatie kon ontstaan. De Adova-merken zijn voor een detaillist bijzonder complementair en dat biedt kansen. Iedere retailer wil tenslotte dat een klant de deur uitgaat met een aankoop. Treca Paris opereert natuurlijk in het topsegment van de markt. Men onderscheidt zich op waanzinnige wijze qua collectie, afwerking, ligcomfort en stoffering. Een merk als Treca Paris haalt het niveau van je winkel significant omhoog. Maar ook de collectie van het Engelse Sleepeezee mag er zijn. Mooie natuurlijke programma’s tegen een opmerkelijke prijs-kwaliteitverhouding. De producteigenschappen zijn imposant: de temperatuurbeleving, de ventilatie het klopt allemaal als een bus. Maar ook opmerkelijke details als geïntegreerde opbergruimten en flexibele hoofdborden maken de Sleepeezee modellen bijzonder geschikt voor mensen die wat kleiner behuisd zijn. En je kunt hier echt spreken over uitgebalanceerd natuurlijk slapen. Men gebruikt natuurlijke materialen als paardenhaar en probeert dit zo ver mogelijk door te voeren. Al is het natuurlijk onmogelijk om 100% natuurlijk slapen te realiseren. Ik heb tenminste nog nooit een pocketvering uit een boom zien groeien.”

Belang
Voor de Boxspringspecialist is het van groot belang om een uitgebalanceerde collectie te voeren. Naast de Adova-merken zijn onder andere ook Avek, M-Line, Velda, Beka en Van Lanschoot in Waddinxveen te bewonderen. Leon van der Horst: “Dit bedrijf bestaat nu 15 jaar en veel klanten hebben in de loop der tijd de weg naar onze winkel gevonden. Dat hebben we altijd gerealiseerd door veel diversiteit aan merken en dus keuze aan te bieden. Daarom hebben we ook bewust gekozen om Beautyrest by Simmons in onze collectie op te nemen. Een prachtig merk waarbij wij merken dat de vraag bij de meer bereisde consument snel toeneemt. Internationale tophotels over de hele wereld voeren dit merk en zodoende raakt de consument bekend met de unieke lig-eigenschappen van het product. Door de wereldwijde Corona-crisis zal het internationale reizen de komende periode enigszins beperkt blijven. In Waddinxveen heeft de klant binnenkort toch de mogelijkheid om kennis te maken met de Beautyrest Collectie.” Uiteraard ontbreekt ook het aanbod van traagschuim matrassen niet bij De Boxspringspecialist. Leon van der Horst: “Talalay is natuurlijk met ongekende voorsprong het beste wat in dit segment te koop is. De Dunloppillo Exception-collectie met Talalay latex is extreem elastisch en heeft onder andere als onderscheidende eigenschap dat je je wel makkelijk kunt omdraaien.”

Samenwerken
Ook Adova regiomanager Hans Drenth is positief over de komende uitbreiding van de samenwerking met de Boxspringspecialist: “Hierdoor wordt inzichtelijk dat wij met ons merken portfolio een uitgebalanceerde collectie bieden. Daarnaast kan het voor onze klanten prettig zijn om meerdere merken te voeren. Een soort one stop shopping zou je kunnen zeggen. Een dergelijke samenwerking kan voor andere klanten, zowel bestaand als nieuw ook interessant zijn. We voeren gesprekken met detaillisten die hier ook in geïnteresseerd zijn. Leon van der Horst vult aan: “Door deze wijze van samenwerken ben je voor elkaar belangrijk. En dat is in deze tijd van cruciaal belang.”

DIT ARTIKEL IS VERSCHENEN IN DE NIEUWSTE EDITIE VAN BEDDING BUSINESS MAGAZINE. NOG GEEN ABONNEE? VOOR MAAR 40 EURO PER JAAR BEN JE OP HOOGTE VAN ALLES WAT ER SPEELT IN DE SLAPENBRANCHE! Klik hier: abonneren