Bedding House en Moooi komen deze herst met de Green House Bedding Collection. Inspiratiebronnen zijn de fictieve insecten Woodblock Beetle, Silk Bombis, en Techno Bee vanuit The Green House; een afgezonderde oase van rust en verfijning.

De nieuwe collectie bed textiel bestaat uit twee dekbed overtrekken (of moeten we nu allemaal duvet covers zeggen), twee decoratieve kussens, een beddensprei, een bedomslag en een kimono waarop de ‘uitgestorven’ dieren van The Green House tot leven komen. Zacht comfort, een romantische charme, gemaakt in  een hoge kwaliteit en met een luxe afwerking, zo belooft de fabrikant.

Henriëtte van Beynum, managing director van Bedding House: “Of je nu je slaapkamer of badkamer aankleedt, deze nieuwe collectie ademt creatieve luxe uit met rijke details, fascinerende patronen en verantwoord verkregen materialen zoals zijde, wol en duurzaam katoen. We kijken ernaar uit om deze collectie dit najaar te lanceren.”

Terwijl de Silk Bombis rondvliegen in hun groene omgeving is de delicate zijde zichtbaar achter hun elegante bewegingen. Digitaal geprint op katoenzijde is deze afbeelding geïnspireerd door de waterverf-stijl van het weefsel. De gestroomlijnde afbeelding van de Techno Bee, met metallic vleugels en complexe patronen voegt levendigheid toe aan het patroon. De Techno Bee overtrek is jacquard geweven. Beide overtrekken zijn prachtig afgewerkt met oxford naden rondom de kussenslopen.

De decoratieve kussens tonen de Woodblock Beetle en de Techno Bee in delicate borduursels met hoog-laag effecten die ook terugkeren in het sprei. De bedomslag is er voor het puntje op de i met een waterverf digitale print van de Silk Bombis. De Silk Bombis kimono is geheel uit katoenzijde gemaakt (220 TC) en toont een waterverf design in ivoor, mauve, lila, oudroze, beige en cream: de kleuren van de bloemen die de Silk Bombis zogenaamd eten. En mocht u denken: ik ken die gekke dierennamen toch al? Dat klopt; Arte heeft een behangcollectie van Moooi met dezelfde fantasienamen.

De Moooi Green House Bedding Collection is verkrijgbaar vanaf dit najaar maar is deze week al te zien tijdens de Milan Design Week van 16 tot en met 21 april in de Salone dei Tessuti, Via S. Gregorio, 29, 20124, Milaan.