Een grote vraag die bij veel detaillisten, maar ook fabrikanten, leeft: ‘Krijgen we volgend jaar één grote vakbeurs in Nederland?’

De exposanten en organisatie van de events Hollandsch Slapen en Vakbeurs Slapen spreken allen over een succesvolle editie. Is dat bij Hollandsch Slapen omdat Auping erbij was dit keer? Is het omdat er gewoon genoeg mooie spelers staan om er een dagje naartoe te gaan? Of was het voor beide succesvol omdat er meer aanbod was door twee beurzen bij elkaar in de buurt? Wie het weet mag het zeggen. Het evenement Hollandsch Slapen werd altijd al goed bezocht. Of er nu meer bezoekers waren omdat er om de hoek nog 12 spelers te vinden waren, is niet te zeggen. En behalve ‘speculaties en geluiden in de wandelgangen’ is er ook niemand die er iets over kwijt wil.

Voor Vakbeurs Slapen was het de eerste keer. Er was veel bezoek en de reacties waren positief. Initiatiefnemers Cees en Jeroen hadden een doel voor ogen; een grote gezamenlijke beurs. Of dat gaat gebeuren, is nog te vroeg om te zeggen. Dat er wat speelt, is wel duidelijk.

De Woonindustrie?
In De Woonindustrie was het – eerlijk is eerlijk – wel wat rustig voor de slaapfabrikanten. Al die verdeeldheid in het beurslandschap helpt niet echt mee. Sommige fabrikanten komen juist in het centrum zitten en anderen hebben het besluit genomen hun contract op te zeggen. De volgende vraag die opkomt is: Als we straks wel die gezamenlijke beurs krijgen… is dat dan in De Woonindustrie? Volgens Jan Hogenkamp zijn er daar voldoende mogelijkheden om toch op een aparte en intieme manier een beurs voor de beddenbranche te organiseren. Is dat wat het gaat worden? Wordt het een andere locatie? Of blijven we vasthouden aan aparte beurzen, evenementen en huisshows?

ALS HET AAN DE DETAILLIST LIGT
In de komende editie enkele reacties van detaillisten. Wat willen zij? Wat vinden zij van al die verschillende evenementen? Hierbij alvast 1 reactie:

Ronald van ‘t Pad, eigenaar Woontex Lelystad: “Ik ben een voorstander van één grote Nederlandse beurs per jaar op een locatie. Beurzen lopen terug en nu moeten we naar veel huisshows en/of kleine beurzen. Wij zijn 7 dagen in de week open en hebben niet altijd tijd en zin om alles af te lopen.”

Als hoofddredacteur van het vakmagazine spreek ik veel detaillisten spreek. En de antwoorden zijn eigenlijk bijna zo goed als gelijk. Zelfs de locatie maakt niet uit. Een bijzondere locatie is leuk, maar liever bezoekt men 1x een grote beurs op een locatie in het midden van het land met genoeg parkeergelegenheid.

We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen!