Matrassenverkoper M line en Nationaal Fonds Kinderhulp slaan de handen ineen om kinderen die in armoede leven toch een goede nachtrust te bezorgen. Jaarlijks helpt Kinderhulp zo’n 3200 gezinnen bij aanvragen omtrent de herinrichting van de slaapkamer. M line, onder andere bekend van de samenwerking met topsporters, doneert vanaf nu retour gekomen, gereinigde matrassen aan Kinderhulp om bij die aanvragen te hulp te schieten.

De impact van het leveren van matrassen

Een goede nachtrust is voor iedereen belangrijk, maar juist in de kindertijd wanneer zowel het lichaam als de hersenen nog volop in ontwikkeling zijn, is goed slapen cruciaal. Kinderen die goed slapen zijn minder vaak depressief en presteren cognitief beter. Het tegenovergestelde is helaas ook waar. Te weinig, of slechte slaap, heeft directe consequenties voor het cognitief functioneren en het welzijn van het kind. “Wij komen allerlei schrijnende gevallen tegen. Kinderen die op een dun matrasje op de grond slapen omdat ouders geen geld hebben voor een echt bed. De aanvragen doen de ouders niet zelf, maar lopen via hulpverleners die bij de mensen thuis komen”, vertelt woordvoerder Irene Boersma van Kinderhulp. Sharon van Kempen (Marketing Manager M line): “Helaas is goed slapen niet voor alle kinderen vanzelfsprekend, en daarom zijn wij als M line blij om samen met Kinderhulp ons steentje bij te kunnen dragen aan een goede, zorgeloze nachtrust waarin kinderen heerlijk kunnen wegdromen”.

Kinderhulp

1 op de 12 kinderen tot 21 jaar groeit in Nederland op in armoede. Kinderhulp is er voor al deze kinderen en helpt ze onvoorwaardelijk met dingen die heel gewoon lijken maar die toch het verschil maken, zoals een nieuwe fiets, een warme winterjas of een cadeautje van de Sint. Zodat ook deze kinderen het gevoel hebben erbij te horen, nu en in de toekomst.