Paul en Lieke Sonnemans van Sonnemans De Slaapfabriek gaan ervoor. Zij openden op 14 december de eerste Matrassenwijzer Factory Outlet in Someren. ‘Een Factory Outlet?’, hoor ik u denken. Inderdaad een Factory Outlet. Half december is ook de Matrassenwijzer Boxspringkeuzewijzer live gegaan, is het eerste Matrassenwijzer.nl Testcenter geopend en wordt er binnenkort een eigen matrasmerk gelanceerd. Vooralsnog zetten Paul en Lieke alles op alles om Matrassenwijzer te doen slagen; de vergelijkingssite, de outlet en Sonnemans De Slaapfabriek als eerste testcenter. Daarna gaat de focus op de (inter)nationale uitrol.

Paul: “Helaas hebben we moeten constateren dat de fabrikanten en zelfstandige detaillisten vooralsnog niet gezamenlijk willen optreden tegen de ketens en nieuwe aanbieders en ik zie dat voorlopig ook echt niet gebeuren. Wij kunnen niet langer wachten. Er staat een hoop te gebeuren en het veranderende consumentengedrag vraagt om snelle aanpassingen.”

Een korte introductie

Een paar jaar geleden startten Paul en Lieke met Matrassenwijzer.nl. De opzet: samen met fabrikanten en detaillisten een front vormen tegen de ketens en online aanbieders. Mensen bij elkaar krijgen bleek echter nog niet zo gemakkelijk. ZONDE!! Want de website genereert inmiddels elke dag honderden potentiële klanten en zorgt voor ongelooflijk veel bruikbare data. “We gaan ons voorlopig bezighouden met het verder perfectioneren van Matrassenwijzer.nl als zodanig. De focus ligt nu op Someren, op onze 2 winkels en op de Boxspringkeuzewijzer. Maar het is altijd niet te laat om samen te werken…”

Online verkoop van eigen matrassenlijn
Sonnemans De Slaapfabriek is een echte slaapspecialist met mooie merken in het assortiment, maar uit de data van Matrassenwijzer.nl blijkt toch echt dat veel consumenten niet veel geld willen uitgeven voor een matras. Daarvoor brengen Paul en Lieke straks een eigen ‘online’ matrassenlijn op de markt. “De markt vraagt erom. We merken dat de onderkant van de markt uit onze vingers geglipt is. Terwijl we uit de data van Matrassenwijzer toch echt zien dat heel veel mensen een beperkt budget hebben, of gewoonweg niet veel geld uit willen geven. Daarom gaan we zelf een merk toevoegen, gericht op boxsprings en matrassen uit het lagere segment. Want het succes van onder andere Dekbed-discounter is ook aan ons niet voorbijgegaan. We gaan hier vol op inzetten. Tezamen met een leverancier die de logistiek gaat verzorgen, als dropshipping. Voor dit segment hebben we een merknaam geregistreerd die we hiervoor gaan gebruiken. Extra omzet uit een voor ons nieuw stuk markt en puur online.”

Matrassenwijzer.nl Factory Outlet
Maar er is nog meer. “Sonnemans De Slaapfabriek klimt nog altijd in niveau, terwijl we nog altijd actief zijn met een outlet. En dat moet anders. Sonnemans moet gaan draaien op het beste advies, de beste collecties, de mooiste winkel, een gemoedelijke sfeer en die ook nog eens al bijna 100 jaar bestaat. De outlet past niet meer in de nieuwe strategie. Maar Matrassenwijzer mag gerust ‘outletten’. Daarom opent Matrassenwijzer.nl haar eerste fysieke winkel. Deze is ook half december van start gegaan, genaamd: Matrassenwijzer Factory Outlet. In samenwerking met de diverse fabrikanten, bieden we restanten, restpartijen, retouren en showmodellen aan, rechtstreeks af fabriek.

Paul en Lieke hebben nu dus twee aparte winkels; een outlet en een slaapspeciaalzaak. “Het zal elkaar versterken. Mensen die voor de outlet komen, kunnen ook naar De Slaapfabriek en andersom. Het zal een wisselwerking vormen.” Paul en Lieke hebben ongelofelijk veel werk verzet en gaan geheel vernieuwd aan 2019 beginnen. “Ik sluit zeker niet uit dat er meerdere Matrassenwijzer Factory Outlets gaan komen. En ja, er is zeker plek voor uitbreiding Testcenters in de rest van Nederland”

Lees het volledige artikel in Bedding Business Magazine!