De Belgische meubelfabrikant Recor Group laat van zich horen de laatste maanden. Over Recor Bedding en de vernieuwingen heeft u alles kunnen lezen op onze website en in Bedding Business Magazine. Maar voor Recor Group, waaronder ook de merken Recor Originals en Sofabed behoren, waait er ook een nieuwe wind in Nederland.

Het Nederlandse sales team heeft er een nieuwe kracht bij. Naast Richard van der Meer en Leon Chappin behoort nu ook Eddy Hakse tot het team. De ambitie van het nieuwe sales team is om sterke, strategische partnerships uit te bouwen in de Nederlandse markt.

Recor Group laat weten: “Nederland is al sinds 1970 een belangrijke afzetmarkt voor de Recor Group. Voorheen was dit met de labels ‘Como’, ‘Belform, ‘Sofabed’ en ‘Recor Bedding’. In 2018 werden ‘Como’ (productie kasten & tafels) en ‘Belform’ (productie zitmeubelen) gegroepeerd onder het label Recor Originals. Recor Originals biedt kwalitatieve maar betaalbare meubelen – kasten, tafels, zitmeubelen en slaapkamers –  met een focus op techniek en comfort. Sofabed, met een uitgebreid aanbod aan slaapbanken die zit- en slaapcomfort optimaal combineren, bleef een apart merk en zit sinds dit najaar in een hedendaags jasje. Recor Bedding, de slaapspecialist, richt zich op het ultieme slaapcomfort met een unieke blend van techniek en design. Hiervoor is er een apart Nederlands sales team met Barry Van Dongen en Roel Baltussen, die in 2018 al veel van zich hebben laten horen. Recor Group wil de relaties met zijn huidige partners verstevigen en nieuwe allianties uitbouwen door middel van sterke producten, een nauwe retail samenwerking en een kwalitatieve service. De Recor Group heeft sinds enige tijd een permanente showroom in De Woonindustrie in Nieuwegein. Deze is elke maandag geopend of te bezoeken op afspraak. Twee maal per jaar zullen er ook de nieuwigheden gepresenteerd worden. Het nieuwe Nederlandse team voor Recor Originals en Sofabed is helemaal klaar om de ambities waar te maken. Met hun gezamenlijke lange ervaring in de meubelsector, streven ze er naar om de positie van de Recor Group op de Nederlandse markt te versterken en uit te bouwen.”