De uitgelichte momenten van 2019

 • De omzet is met 7,5% gestegen naar 185.8 miljoen, met een like-for-like omzetgroei van 4,7% en de orderintake steeg met 3,3%.
 • Een positieve EBITDA en cashflow, terwijl de prestatie nog steeds wordt beïnvloed door eenmalige kosten en investeringen om verdere groei te ondersteunen.
 • Nettoverlies van € 4,2 miljoen; inclusief beëindigde bedrijfsactiviteiten, gerelateerde waardeverminderingen en eenmalige kosten van € 52,6 miljoen verlies.
 • Om de financiële positie te herstellen:
  • Succesvolle afstoting van Matratzen Concord.
  • Verkoop en leaseback van distributiecentra voor een totaalbedrag van € 19, 1 miljoen.
  • € 5 miljoen uitgegeven in aandelen en heeft een geleidelijke aandeelhouderslening van € 7 miljoen verkregen, waarvan 50% wordt omgezet in eeuwigdurende lening.
  • Bankschuld aanzienlijk verlaagd; nieuwe bankconvenanten per 31 december 2019.

De transformatie heeft gezorgd voor een betere balans en financiële positie. In de eerste 2.5 maand van 2020 ontwikkelden de verkoop en orderintake zich zeer positief in vergelijking met vorig jaar. Gezien recente ontwikkelingen met betrekking tot COVID-19 heeft Beter Bed Holding voorzorgsmaatregelen verstrekt. Hun eerste zorg is het beschermen van de gezondheid van de klanten en medewerkers. Klanten kunnen online winkelen en zijn welkom in de winkels. De medewerkers zijn extra alert op persoonlijke hygiëne en mogelijke ziektesymptomen, hierbij wordt rekening gehouden met alle richtlijnen van gezondheidsautoriteiten.

John Kruijssen, CEO van Beter Bed Holding N.V. meldt het volgende: “Nu we het bedrijf hebben getransformeerd om ons te concentreren op de Benelux en New Business, zijn we het jaar goed begonnen. Beide divisies laten sinds begin van het jaar een positieve omzetgroei zien. In 2019 zijn er harde beslissingen genomen om de transformatie van de onderneming te realiseren. We hebben Matratzen Concord afgestoten en hebben een financieel traject doorlopen voor herstructurering. We hadden deze transformatie nooit kunnen bereiken zonder de gepassioneerde en toegewijde bijdrage van al onze medewerkers, die hard blijven werken om ons bedrijf verder te laten groeien. De steun ontvangen van onze aandeelhouders en banken zijn het bewijs van de veerkracht van onze voortdurende activiteiten. In Magical Honour Limited, een bedrijf gesteund door Healtcare Co. Ltd. (een Chinese publieke onderneming), hebben wij de beste eigenaar voor alle medewerkers en alle stakeholders van Matratzen Concord Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland gevonden, die wij ook verwelkomen als strategisch investeerder in onze groep. Wij zijn ervan bewust dat consumenten misschien minder vertrouwen zullen hebben door de macro-economische impact en politieke volatiliteit wellicht minder vertrouwen krijgen, vooral nu de impact van het COVID-19 virus op de wereldeconomie voor meer onzekerheid zorgt. Beter Bed Holding heeft momenteel een verbeterde financiële positie en is het jaar goed begonnen, maar wij nemen alle mogelijke maatregelen om onze klanten en werknemers veilig te houden.