Elk jaar komt er 12 miljoen ton plastic in onze oceaan terecht. 75% van dit plastic afval is verborgen onder het wateroppervlak.
Ultima Bedden heeft een duurzame manier bedacht om dit plastic te hergebruiken.

Vanaf 1 september presenteren zij een nieuwe collectie matrassen waarvan de tijk is gemaakt van plastic afval uit de oceaan. Na een reinigingsproces wordt het plastic doormiddel van een uniek proces omgezet in zachte garens. Door zich te verbinden met SEAQUAL™ gaat Ultima Bedden bijdragen aan het opruimen van zwerfafval. Deze nieuwe matrassencollectie wordt van 1 tot en met 3 september gepresenteerd op de Vakbeurs Slapen in Baarn.

Ultima Bedden heeft al ruim 60 jaar ervaring in het vervaardigen van bedden en matrassen, waarbij comfort en flexibiliteit de belangrijkste uitgangspunten zijn. Deze stap naar een duurzaam product is de logische volgende stap voor een bedrijf dat veel waarde hecht aan een schone leefomgeving. Daarnaast introduceren zij ook een nieuw comfortabel en duurzaam schuim, gemaakt van latex resten uit de matrassenproductie.

“Samen voor een schone oceaan” 

SEAQUAL™ is een initiatief waar men gelooft in de kracht van leven in een afval vrije omgeving. SEAQUAL™ werkt samen met NGO’s, vissers en lokale gemeenschappen om oceanen, rivieren, riviermondingen, stranden en kustlijnen te reinigen. De missie van SEAQUAL™ is om onze oceaan vrij te houden van plastic afval.

Ultima Bedden is een toonaangevende matrassenfabrikant uit Strijen. Hun specialisme zit in het streven naar maximaal comfort en flexibiliteit.