Bloemstillevens, handgeschilderde bloemen, herfstbladeren, vallende veren, vogels en regendruppels spelen een hoofdrol in de najaarscollectie van Vandyck.

Naast deze natuurlijke elementen zijn verschillende oosterse invloeden terug te zien in de romantische collectie. Japanse grafische patronen, magnolia bloemen, reigers afgebeeld in de avondzon en kersenbloesem prijken op de dessins. De bloesem symboliseert een nieuw begin. Andere Japanse symbolen zoals de reiger en magnolia verwijzen naar evenwicht, liefde en trouw. De trendkleuren mosgroen en licht teal worden afgewisseld met warme tinten als roze, paars, koraalrood, wijnrood en koperen accenten. 

Naast de natuurlijke en oosterse dessins uit de Vandyck Fashion collectie breidt Vandyck de Pure collectie uit met nieuwe kleuren en ontwerpen. Er is gekozen voor rustieke kleuren zoals vintage blauw, vervaagd denim, lichtgrijs, zachtroze en mintgroen. De stijlvolle Pure dekbedovertrekken zijn gemaakt van hoogwaardige materialen als jersey, flanel en linnen. De stoffen zijn voorgewassen voor een extra zacht gevoel.