De slaaprobot, bedacht en ontworpen aan het Robotica Instituut van de TU Delft en mede ontwikkeld en geproduceerd door Auping, is nu te pre-orderen. De slaaprobot heeft een scala aan effectieve functies en simuleert een menselijke ademhaling. Het voelen van een rustige ademhaling zorgt ervoor dat de gebruiker zelf ook rustig gaat ademhalen en ontspant. De slaaprobot registreert het stadium van de slaap en past daar het ritme op aan. Naast de ademhaling kan Somnox Slaaprobot ook rustige geluiden afspelen (zoals begeleide meditatie, muziek en hartslag) die vanzelf stopt als de gebruiker in slaap valt.

De samenwerking van Somnox met Auping omvat de gezamenlijke ontwikkeling van het product, de technologie alsmede de productie en distributie ervan.

Auping is toonaangevend als het gaat om kennis van slaap, circulair denken en handelen. Auping en Somnox ondersteunen elkaar bij onderzoek en productontwikkeling en beide partijen voorzien elkaar van kennis en input. De ingenieurs van Auping werken eraan om de Somnox-robot volledig klaar te maken voor productie en zorgen ervoor dat de technologie binnenin nauwkeurig werkt. Auping draagt ​​verder bij aan het ontwikkelen van het comfort van het product, het ontwerpen en naaien van de zachte sleeve van de robot. Deze hoes is gemaakt van hetzelfde materiaal als de tijk die Auping maakt voor zijn matrassen.