De nieuwe slimme bedbodem van Auping, De ‘Auping Smart Base’, heeft een speciale anti-snurkfunctie. Hierdoor hoeft niemand meer wakker te liggen door een snurkende partner. Op het moment dat iemand snurkt, gaat het hoofdeinde een stukje omhoog, of krijgt de snurker een liefdevol zetje. Hierdoor kan de partner doorslapen en dat is niet onbelangrijk. Snurken is voor veel mensen een serieus probleem en een grote ergernis in een relatie.

De Auping Smart Base is vanaf 17 juni beschikbaar. Het systeem bestaat uit een verstelbare Auping spiraalbodem en een Auping connect. Auping Connect is apparaatje onder de bedbodem dat te bedienen is via een app of telefoon of tablet. De Auping Connect app meet het aantal decibel en zodra die registreert dat iemand snurkt, zijn er twee opties. Het ruggedeelte van de spiraalbodem beweegt eventjes, zodat de snurker zicht omdraait, of het hoofdeinde van het bed komt iets omhoog, zodat de luchtwegen van de snurker zich openen en vrij ademen weer mogelijk is. De gebruiker kan instellen wat hij of zij het prettigst vindt.

Jabe Faber is Category Manager Smart Technology bij Auping “We houden ons al ruim 130 jaar intensief bezig met goed slapen. Een terugkerend thema is snurken. Het veroorzaakt veel slaapproblemen en is één van de grootste ergernissen in een relatie. Snurken ontstaat onder andere door het naar achter zakken van je gehemelte, tong en huig als je op je rug ligt, genetische aanleg of irritatie van de luchtwegen. Wij willen met de Auping Smart base een bijdrage leveren aan een betere nachtrust voor alle snurker en hun partners.”

De Auping Smarte base heeft naast de anti-snurkfunctie nog meer functionaliteiten. Zo fungeert de bodem ook als een slimme wekker: op het moment dat je het lichtst slaapt, binnen 30 minuten voor de ingestelde wektijd, gaat het hoofdeinde een stukje omhoog, waardoor je langzaam wordt gewekt. De wekker geeft ’s avonds ook een seintje als het tijd is om naar bed te gaan.

De Smart base is in combinatie met Homeby hub van Athom aan te sluiten op meer dan 50.000 slimme apparaten in huis. Zo kan de gebruiker met een Sonos speaker of Philips Hue lamp de sfeer in de slaapkamer op verschillende manieren aanpassen. Door de koppeling met Google Home of Amazon Alexa is het bed aan te sturen met de stem, waardoor er helemaal geen telefoon of tablet meer nodig is.

Auping werkt al 130 jaar aan oplossingen op het gebied van slaap en de kracht van rust. Duurzaamheid, design en innovatie staan daarbij centraal. Auping is een A-merk-, productie- en retailbedrijf dat uitgroeide tot dé bedden en matrassenspecialist en marktleider in de Benelux, met meerdere verkoopvestigingen in Europa en een distributie over een groot deel van de wereld. Auping is ontwikkelaar, producent en retailer van persoonlijke slaap- en rustoplossingen met aandacht voor mens, milieu en de toekomst.