Auping won de Circular Award Business met zijn circulaire matras Revive. De jury was lovend over het feit dat het matras 100% circulair is. “Circulaire economie draait nog vaak om het sluiten van kringlopen aan het einde van de levenscyclus van een product. Nog te weinig ziet de jury de volgende stap: producten zó ontwerpen dat ze makkelijk repareerbaar en volledig recyclebaar zijn. Auping heeft precies dat gedaan met zijn 100% circulaire matras.” De award werd uitgereikt door Staatssecretaris Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat.

Negen partijen waren genomineerd, zes voor de Circular Award Business en drie voor de Circular Award Public. In een pitch gingen zij de strijd aan om de Awards in de wacht te slepen. De meest aansprekende pitch werd door zowel het publiek als de jury gekozen.

De prijzen zijn een initiatief van Nederland Circulair! in samenwerking met het Rijksbrede Programma ‘Nederland Circulair in 2050’. De prijzen gaan naar de meest iconische circulaire producten of projecten die laten zien wat circulaire economie kan betekenen voor Nederland. Met 120 aanmeldingen was de competitie ook dit jaar weer sterk. De circulaire economie leeft volop in Nederland. Dat reflecteert zich zowel in de kwantiteit als kwaliteit van de aanmeldingen.