Beter Bed Holding kondigt in een persbericht een omzetgroei voor Q4 2019 aan met 5,1% en een omzetstijging FY 2019 van 7,5% voor de voortgezette activiteiten.

Hoogtepunten

– De omzet in Q4 2019 steeg met 5,1% tot € 47,6 miljoen, met een like-for-like omzetgroei van 4,7%. De orderintake steeg met 6,0% op vergelijkbare basis.

– De omzet in FY 2019 steeg met 7,5% tot € 185,6 miljoen, met een like-for-like omzetgroei van 4,7%. De orderintake steeg met 3,3% op vergelijkbare basis.

– Benelux kende opnieuw een sterk kwartaal, deels als gevolg van recordverkopen in de Black Friday-periode.

– DBC liet zeer sterke verkoopresultaten zien, aangedreven door het succes van M line.

John Kruijssen, CEO van Beter Bed Holding, licht toe: “We zijn verheugd dat onze activiteiten in de Benelux in staat zijn geweest duurzame groei in verkoop en orderintake te handhaven. De Benelux realiseerde deze groei in zowel de off- als online-activiteiten als gevolg van een actief en adequaat commercieel programma. Ons nieuwe bedrijf (DBC en Sängjätten) blijft ook groeien. De omzetgroei van het DBC Wholesale-kanaal ligt voor op het plan met een toenemende interesse van potentiële klanten in huidige en nieuwe markten. De omzetgroei in Zweden is positief voor het jaar. In Q4 hebben we de desinvestering van Matratzen Concord in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland afgerond, waardoor we ons kunnen concentreren op onze verdere activiteiten. De financiële schuldafbouw die we hebben gerealiseerd, stelt ons in staat om een ​​duurzame en opwindende toekomst op te bouwen. ”

De onderstaande tabel toont de kerncijfers voor Q4 2019

 

 

 

 

En het aantal winkels: