Dekbed-Discounter.nl, het bedrijf van Niels Verwij (CEO) en Maurice Rustwat (COO), breidt uit met woonwebwinkel WoonQ.nl. Op WoonQ.nl worden meubels en woonaccessoires in het middensegment verkocht. Op de website staan voor de slaapkamer momenteel uitsluitend plaids, kussens en kasten.

Verwij geeft bij RetailTrends.nl aan dat er al eerder woonspullen op de webshop van Dekbed Discounter werden verkocht en dat bleek een succes volgens hem. “We zijn inmiddels goed in het runnen van een webshop. Dus het was eenvoudig en logischer om een aparte webshop voor meubels en woonaccessoires te creëren.”

In diverse andere media valt inmiddels te lezen: Dekbed-Discounter.nl realiseerde in 2019 naar eigen zeggen een omzet van ruim 100 miljoen euro. Niels Verwij: “Nu we marktleider zijn in de slaapbranche, breiden we uit naar de woonbranche. WoonQ.nl is opgericht met dezelfde visie als die van ons: qua service, kwaliteit en prijs zitten we beiden in het middensegment.”

De website RetailTrends.nl nam contact op met FonQ, aangezien de naam daar wel van lijkt afgeleid. Op de website is te lezen:

Niels Verwij geeft aan dat het totaal niet de intentie is ‘om iemand met de naam te kopiëren’. Volgens hem startte de zoektocht naar een geschikte naam al een jaar geleden, maar was het lastig een geschikte domeinnaam te vinden. “Deze naam was niet onze eerste keuze, maar het probleem was dat bijna alle namen al bezet waren, zelfs zonder betekenis of die weinig met wonen te maken hebben. Uiteindelijk kwam een collega met WoonQ en toen dachten we: dat bekt wel lekker. En deze was nog vrij.”

RetailTrends.nl nam ook contact op met Antoine Brouwer, ceo van FonQ, die nuchter reageert op de naam van de nieuwe woonwebwinkel van Dekbed Discounter. Hij zegt dat het getuigt van weinig creativiteit, maar dat hij vooralsnog geen redenen ziet om stappen te ondernemen. “Ik word er niet zenuwachtig van. Ik wens ze veel succes”, zegt hij. Mocht er onder klanten verwarring ontstaan over de vergelijkbare namen, dan wordt het volgens Brouwer een ander verhaal.

Dekbed-Discounter bleek een groot succes. Moet de woonbranche naast de aankondiging van de komst van Amazon nu ook gaan letten op WoonQ?