Meubelbeurs Brussel gaat digitaal van maandag 7 tot en met woensdag 9 december met live chatten met exposanten van 9:30-17:00 uur. Op deze manier hoopt men in Brussel toch iets van een beursgevoel bij bezoekers te kweken. Bij andere beurzen die fysiek niet konden doorgaan, zoals in Parijs, is dit effectief gebleken.

De organisatie meldt: “De beursperiode komt eraan. In normale omstandigheden zou het momenteel in Brussel al één en al bedrijvigheid zijn om je binnenkort te kunnen ontvangen. En we vinden het nog altijd heel erg jammer dat het dit jaar niet kan! Het verloop van de covid-19 epidemie heeft ons bevestigd dat we in augustus wel de juiste beslissing hebben genomen. Want zeg nu zelf, een beurs zonder bars of ‘s avonds gezellig op restaurant te kunnen gaan, dat is toch niet hetzelfde? Bovendien, wie ziet nu die glimlach achter een mondmasker als we jullie hartelijk ontvangen?”

“We missen de contacten met exposanten en bezoekers, de hele opwinding rond de voorbereiding van de beurs en uiteraard de voldoening van het zien van blije gezichten na een succesvolle beurs. Dat warme beursgevoel kunnen we je dit jaar helaas niet geven. Voor een echte ontmoeting is het uitkijken naar volgend jaar. Maar we hebben voor dit jaar toch iéts in de plaats.”

“Van maandag 7 december tot en met woensdag 9 december openen we onze digitale Meubelbeurs Brussel. Niet hetzelfde, en dat beseffen we maar al te goed! Toch willen we onze rol ook dit jaar invullen, en dat is meubelfabrikanten en handel samenbrengen. Zo geven we aan onze exposanten de kans om toch hun nieuwigheden voor te stellen. En als meubelhandel hoef je je voor één keer niet te verplaatsen maar kan je toch je nieuwe collecties bestellen. Handig toch?”