Het kabinet heeft in een officiële brief aan de Tweede Kamer laten weten dat er een producentenverantwoordelijkheid komt voor matrassen en meubelen. Dat laat het CBM weten via de website en nieuwsbrief.

 

“Stakeholders in de keten, waaronder meubel- en matrasfabrikanten en interieurbouwers, moeten zelf oplossingen aandragen voor hergebruik van matrassen en meubelen. Partijen mogen vrijwillig met oplossingen komen, maar om druk op de ketel te houden, bereidt het kabinet alvast een wetgevingstraject voor. Als er medio 2019 geen betekenisvolle concrete stappen gezet zijn, dan wordt dit afgedwongen via wetgeving”, aldus Kees Hoogendijk, directeur CBM.

CBM is namens de leden nauw bij dit betrokken. We werken binnen de matrasketen aan concrete oplossingen voor het recyclen van matrassen. Wij hebben goede afstemming met matrasfabrikanten, retailers, afvalverwerkers, schuimproducenten en grote verkopers zoals Ikea en Beter Bed. De urgentie wordt steeds groter.

CBM is ook bezig om met stakeholders in de keten oplossingen te ontwikkelen voor het circulair gebruik van plaatmateriaal en kunststof.

Lees de brief van het Kabinet op de website van het CBM en help het CBM met het inventariseren van verschillende zaken:

Brief Kabinet

Nieuwsbericht CBM