Kardol lanceert de najaarscollectie 2018, een collectie bedlinnen van hoge kwaliteit met bijzondere kleurcombinaties. Voor het najaar 2018 heeft Kardol acht dessins ontworpen, geïnspireerd op de facetten kunst, architectuur, mode, natuur en cultuur. In elk dekbedovertrekontwerp is deze vertaling terug te vinden, middels de subtiele lagen in patronen en de fijne detaillering. Hieronder een kleine selectie van de nieuwe dessins.

 

Little Lozenge – Blue & Green

Dekbedovertrek Little Lozenge heeft een wiebertjes-dessin met een spannend kleurverloop van licht naar donker. Door de subtiele kleurschakeringen, de afwisseling in lijndikte en in wiebergrootte oogt het ontwerp dynamisch en verfijnd tegelijk. Het overtrek is verkrijgbaar in de kleuren Blue en Green. Beide overtrekken tonen een kleuropbouw van een zachte- naar een intens diepe kleurtint. De inspiratie voor Little Lozenge komt, net overtrek Duologue, uit de trends ‘Tactility’ en ‘Refined Graphics’.

 

Alliance – Gold & Grey

De inspiratie voor Alliance komt voort uit de architectuur en de knit-trend. Direct in het oog springend is het lijnenspel en deonderliggende weefselprint. Het bedlinnen is opgebouwd uit verschillende vlakken en diagonale lijnen. Een spannend kleurverloop, in de driehoekige vlakken, geeft het dessin een extra dynamiek. Het geprinte weefsel draagt bij aan de warme uitstraling van het ontwerp. Het overtrek en de kussenslopen hebben een effengekleurde achterzijde. Alliance is verkrijgbaar in de kleuren Gold en

 

 

Composer – Blue Grey

Een dessin dat voortvloeit uit de florale en grafische trend is Composer. Dit dekbedovertrek betreft een royaal aquareldessin van zachte bloemen en grafisch getekende bloemkernen. Doordat de ondergrond een zacht kleurverloop toont met verspringende grafische motieven, is ook in dit ontwerp de gelaagdheid weer goed te zien. Het dekbedovertrek is uitgevoerd in de kleur Blue Grey; een zacht grijsblauwe kleur, gecombineerd met een dieper blauw, lichtblauw, vergrijsd groen en een vleugje goud. Het overtrek en de kussenslopen hebben een effen lichtgrijs gekleurde achterzijde. Het dessin oogt krachtig, doch rustig door het kleurgebruik.

Meer dessins zien van de nieuwe collectie? Ga naar www.beddinghouse.com