We worden als land steeds rijker en onze economie trekt aan. Helaas profiteren mensen in een armoedesituatie hier nauwelijks van en moeten we vaststellen dat steeds meer mensen nauwelijks rondkomen in Nederland. Stichting Burgerinitiatief Woudenberg e.o. zet zich in voor alleenstaanden, echtparen, ouderen en gezinnen die in verborgen armoede leven. Vandaag (9 december) biedt Cloudpillo de organisatie een helpende hand door een schenking van driehonderd kussens, onder het motto: ‘Iedereen verdient een goede nachtrust.’

Volgens de laatste cijfers van het CBS leven iets meer dan een miljoen mensen in Nederland onder de armoedegrens. 391.000 Mensen van deze groep zit meer dan vier jaar in armoede. Stichting Burgerinitiatief Woudenberg e.o. is opgericht om (verborgen) armoede te bestrijden en een fijner leven te geven aan iedereen die onder de armoedegrens leeft. De organisatie wil de gevolgen van armoede in Woudenberg en directe omgeving verminderen. Dit doet de organisaties door het aanbieden van (voedsel-)pakketten en activiteiten aan huishoudens die voor korte of langere tijd onder het bestaansminimum leven.

Kussentour
Lars van der Wijst, oprichter van Cloudpillo: “Eén op de vijf Nederlanders kampt met slaapproblemen. Bij Cloudpillo zijn wij van mening dat iedereen een goede nachtrust verdient, maar we begrijpen ook dat een goed kussen niet voor iedereen betaalbaar is. Wij willen Stichting Burgerinitiatief Woudenberg e.o. helpen het verschil te maken voor mensen in armoedesituaties.” Op 9 december overhandigt het team van Cloudpillo de driehonderd kussens aan Stichting Burgerinitiatief Woudenberg e.o. “Wij vinden het belangrijk om, zeker richting de feestdagen, meer aandacht te vragen voor gezinnen die leven in armoede”, vervolgt Jens Timmers, medeoprichter van Cloudpillo. Jacco van den Essenburg, manager van Stichting Burgerinitiatief Woudenberg e.o: “Iedereen heeft het recht op een als ieder onbezorgd leven, met een uitzicht op een kansrijke toekomst. Mensen die onder de armoedegrens leven ervaren enorme stress door alle geldzorgen. Stress zorgt voor grote slaapproblemen, dus het is fantastisch dat Cloudpillo op deze manier een helpende hand biedt.”