Binnenkort wordt in Uden de derde verwerkingsfabriek van RetourMatras geopend. Dat gebeurt mede dankzij partners Ikea en Renewie. Dan kan RetourMatras per jaar een miljoen afgedankte matrassen recyclen. Een bedrijf waar je blij van wordt, want een vierde fabriek zit in de planning én een nieuwe manier van recyclen.

 

Er wordt veel gepraat over duurzaamheid, circulaire economie en hergebruik. Bij RetourMatras praten ze niet alleen, daar wordt al meer dan tien jaar de daad ook echt bij het woord gevoegd. Binnenkort wordt de derde verwerkingsfabriek geopend. De eerste fabriek staat in Lelystad. Daarna kwam Alphen aan den Rijn en nu Uden. RetourMatras vergroot hiermee de capaciteit enorm, want van de 1,5 miljoen matrassen die Nederland jaarlijks afdankt, kan dan één miljoen worden gerecycled. Dat lukt dankzij algemeen directeur Nanne Fioole die vanuit Nieuwerbrug (10 km van Gouda) meer dan tien jaar volhardend, ontzettend veel partijen bij RetourMatras heeft betrokken en unieke machines voor het verwerkingsproces heeft ontwikkeld.

In Bedding Business Magazine is onlangs het volledige verschenen. Wij willen dit graag met jullie delen! Gebruik daarvoor onderstaande link!

LEES VOLLEDIG ARTIKEL RETOURMATRAS

Nog geen abonnee van Bedding Business Magazine? Klik dan snel hier: https://www.beddingbusiness.nl/abonneren/
Voor maar 40 euro per jaar ben je op de hoogte van alles wat er speelt in de beddenbranche en leer je bijvoorbeeld ook over social media en andere ondernemerszaken.