Hollandsch Slapen 2022 is voorbij. En wat een gezellige en sfeervolle 3 dagen waren het! De feestavond op maandag met een bbq en de muziek van niemand minder dan Niels Geuzebroek was ook een succes. Natuurlijk ging het ook om alle noviteiten van de leveranciers die te zien waren. In deel 1 die deze week op deze site verscheen heeft u al een en ander kunnen lezen. Maar er was nog meer… In dit artikel nog wat nieuwtjes en foto’s.

 

Gebroeders Jonk BV presenteerde onder andere dekbedden en kussens die gevuld zijn met IJslandse Eiderdons. “Het is het meest exclusieve en hoogwaardigste dat er te koop is. Naast de bestaande hoogwaardige tijken hebben we de collectie nu uitgebreid met de tijk van 100% natuurzijde. Er zijn ook nieuwe type kussens met Eiderdons in de collectie die er zeer spectaculair uitzien.” Nog iets nieuws zijn producten met kameelhaar. “Het zal de komende tijd steeds belangrijker worden voor de beddenspeciaalzaken om zich verder te onderscheiden ten opzichte van de grote massa en de internet verkopers. Net als andere aanbieders hebben ook wij wollen dekbedden in de collectie, maar met de kameelwollen dekbedden gaan we weer een stapje verder. Het kameelhaar komt uit de hooggebergtes van Centraal-Azië. De temperatuur in hun leefgebied kan van tot -20 C ‘s nachts tot +40 C overdag zijn. Dit natuurhaar is dus uitermate geschikt als vulmateriaal aangezien het de grote temperatuur schommelingen kan opvangen. Dit dekbed is verrijkt met 10% Tencel, waardoor er een nog betere vochtregulatie ontstaat en daardoor een aangenaam en droog slaapklimaat. Deze unieke mix zorgt ervoor dat het dekbed wasbaar is.” Uiteraard waren ook de kussens met natuurlatex van Vita Talalay te bewonderen. “Dat blijven unieke producten.”

Beddinghouse had veel te vertellen deze beurs. Dit heeft u ook uitgebreid kunnen lezen in ons magazine. Met een nieuw duurzaam initatief, nieuwe collecties en de samenwerking met Moooi mocht een bezoekje aan deze leverancier dan ook niet ontbreken.

Bij EK Retail was ook genoeg te zien. Voorheen bekend als Euretco, maar sinds april 2022 is het bedrijf actief onder het nieuwe paraplumerk van de Europese moederorganisatie EK. Veronique Doorn: “EK Living is onderdeel van EK Nederland en ondersteunt zelfstandige retailers in de wonen branche. Als partner van EK Living kunt u genieten van inkoopvoordeel, omdat we voor alle ondernemers binnen het collectief produceren. Maar EK Living ondersteunt u ook op andere manieren, zoals marketing.” Meer hierover was te lezen in Bedding Business Magazine. Met een uitgebreid assortiment richt Altijd Goed Slapen zich op het middensegment en het lage middensegment. De 40 samenwerkende winkels in het collectief van Altijd Goed Slapen vormen een hechte groep ervaren slaapspecialisten. Aangesloten leden krijgen toegang tot een breed palet aan promotiemiddelen, zoals huis aan huis folders, posters, de Altijd Goed Slapen-website en een beeldbank. En ook deelname aan het online platform (ondernemerswebsite) of de fysieke winkelinrichting behoren tot de mogelijkheden. Tijdens Hollandsch Slapen werden onder andere de boxsprings van Grandeur getoond. De stijlvolle boxsprings bieden heel veel mogelijkheden. Welke van die mogelijkheden kunnen benut worden en voor welk budget? Dat bepaalt de consument helemaal zelf in 5 stappen: box, uitvoering, hoofdbord, stof en poten zijn allemaal naar keuze samen te stellen.

M line zet in op een groener leven. Tijn Cuppen: “Het nieuwe M line Green Motion Modular matras is eerlijk en duurzaam, maar de innovaties volgen elkaar in rap tempo op. Dit groene matras zal een upgrade krijgen door meerdere opties in de toplagen aan te kunnen bieden: Visco-elastisch, Talalay latex en minipocket al dan niet gecombineerd met een laag Labyrint. Het Modular matras is gemaakt van unieke recyclebare materialen. Omdat de materialen niet zijn verlijmd kunnen ze eenvoudig worden teruggebracht naar de oorspronkelijke grondstoffen. Zo slaap je duurzaam, zonder in te leveren op kwaliteit of comfort. En tegelijkertijd ontstaat er minder afval en helpen we om de grondstoffen schaarste tegen te gaan. Naast het Green Motion Modular matras kunnen we ook een volledig recyclebare topper toevoegen aan het M line assortiment. Deze topper heeft een kern van Labyrint in 2 varianten. Eén variant met een kern van 5 cm en een variant met een kern van 8 cm. Deze laatste groene variant heeft 2 hardheden in 1. Een zachte en stevigere kant. Goed comfort, optimaal ventilerend en vochtregulerend zijn de zekerheden van dit duurzame model.”

Meer heeft u allemaal kunnen lezen in Bedding Business Magazine. Tot de volgende Hollandsch Slapen!