New Traditional, Evergreens en Boutique Hotel Chic voor een gezellige en geborgen sfeer. Dat zijn de drie slaapkamertrends voor de komende herfst/winter volgens Swiss Sense. De dagen worden korter, de temperaturen dalen: de herfst is het perfecte seizoen om het thuis gezellig te maken. Langzame zondagochtenden in bed, ontspannen een boek lezen of wegkruipen onder dikke, warme dekens. De slaapkamer staat deze herfst en winter in het teken van gezelligheid en geborgenheid. Met de nieuwe trends voor herfst/winter 2022 – New Traditional, Evergreens en Boutique Hotel Chic – laat Swiss Sense, specialist in slaapproducten, zien hoe de slaapkamer dit najaar in een handomdraai een knusse en sfeervolle oase kan worden. Trend- en Stijlexpert Kristel de Jong licht toe welke designs, stoffen en kleuren helemaal van nu zijn.

Trend: New Traditional
Oude elementen en details, maar dan in een modern jasje: een mix tussen trendy en sfeervol. Met de New Traditional stijl worden bekende motieven en vormen van ‘toen’ dankzij de uitvoering in een eigentijdse stof of kleur, weer helemaal van nu. Binnen deze trend vormen invloeden vanuit het verleden de basis: traditionele ruitpatronen met een moderne twist, klassieke pyjamastrepen of sfeervolle bloemenprints schitteren met een trendy touch. Deze herfst en winter wordt de slaapkamer omgetoverd tot een warme, gezellige plek waar je uren wilt verblijven. Door warme winterse kleuren als roestrood en mosgroen te combineren met oudroze en warm zand, houd je het geheel luchtig en speels. Ook het ontwerp van de bedden is geïnspireerd op elementen uit het verleden: een bed met een traditioneel gestoffeerd hoofdbord krijgt een eigentijdse look door de uitvoering in een moderne, trendy stof. Een gestoffeerd bed met een groot, kussenachtig hoofdbord biedt het ultieme nonchalante en knusse gevoel waarin je je nachtenlang wilt nestelen. “Combineren is in de New Traditional slaapkamer key. Beddengoed in traditionele stoffen zoals zacht flanel, warm corduroy of katoen mogen dit najaar niet ontbreken en kunnen naar hartenlust in verschillende prints en kleuren met elkaar worden gecombineerd. Bij deze trend krijgen oude details een nieuw leven: lak bijvoorbeeld een oude houten kast in een warme kleur of geef vintage vondsten een plekje in de New Traditional slaapkamer.”

Trend: Evergreens
Groen was het afgelopen jaar al niet te missen in het interieur van de slaapkamer, maar met de Evergreens trend gaat dit nog een stapje verder. Haal de natuur, het bos en buitenleven nóg meer naar binnen. Want wat is een betere plek om te ontspannen dan in de natuur? Bij deze najaarstrend draait het om 50 tinten groen: van okergroen tot blauwgroen en alles wat hier tussenin zit. Wie denkt dat deze verschillende kleuren niet door en met elkaar gecombineerd kunnen worden heeft het mis. De verschillende tinten en nuances zorgen juist voor een spannend geheel. Voor wie van de slaapkamer een volledig groene oase wil maken kan kiezen voor ‘groene’ materialen: dekbedovertrekken van biologisch katoen, dekbedden en hoofdkussens van gerecyclede PET-flessen of gerecycled dons, maar denk ook aan stoffen van lyocell of bamboe. “Zorg voor nog meer dynamiek door niet alleen verschillende groentinten met elkaar te combineren, maar ook diverse materialen en texturen. Van zacht corduroy en gebreide materialen tot glad satijn-katoen en sfeervol velours. Een warme, bloem- en houtachtige geur in de ruimte maakt het af.“

Trend: Boutique Hotel Chic
Dompel jezelf onder in de luxe en sfeervolle stijl van een boetiekhotel! Creëer thuis de sfeer van je laatste citytrip en waan je elke dag op vakantie. De “Boutique Hotel Chique“ herfst/wintertrend is een trend voor mensen die durven. Donkere, warme tonen zoals donkerrood, diepgroen en aubergine voeren de boventoon, maar worden afgewisseld met accenten in delicaat roze of andere zachte kleuren. Ook luxe en aaibare materialen zoals velours en (katoen)satijn zijn onmisbaar. ​Op zoek naar een eyecatcher in de slaapkamer? Satijnen beddengoed in originele stropdasmotieven worden verrassend gecombineerd met een groot bloempatroon in diepe kleuren. Bij deze trend vormt het bed het centrale middelpunt van de slaapkamer: bedden met een bijzonder hoofdbord verdienen daarom een plek. Hiermee kan je variëren van een intieme sfeer tot een grootse en royale uitstraling. Van rond en gebogen zoals bedframe Night Amsterdam tot groot en extravagant zoals boxspring Royal Metropolis. ​“De mix van rijke, hoogwaardige stoffen met verschillende texturen en krachtige, donkere tonen, uni kleuren, of juist met een warme stijlvolle print als accent, maken deze slaapkamer one of a kind.​”