De trends lente en zomertrends van Vandyck voor in de slaapkamer zijn precies zoals we hebben gezien op Heimtextil 2018. Bedlinnen met wilde veldbloemen, wuivend gras en vlinders in allerlei kleuren.

Trendkleuren in de slaapkamer voor de lente en zomer van 2018 zijn celadon groen en poederroze. Deze kleuren, gecombineerd met blauw- en natureltinten, geven de slaapkamer een lichte, frisse uitstraling. Voor de nieuwe collectie bedlinnen haalt Vandyck er 7 uit de natuur en cultuur: van Aziatische kimono’s en Afrikaanse moddertekeningen tot sierlijke vlinders en gedroogde bloemen.

Vandyck combineert Azië met geometrische figuren: in de nieuwe collectie komen de klassieke patronen van de Aziatische kimono’s terug in de vormen op de overtreksets. De kraanvogel – een bekende kimonoprint – is inmiddels een klassieker in de slaapkamer en in zwart-wit combineert de vogel mooi met zachte zomerpastels. Naast Azië combineert Vandyck ook kenmerken van Afrika met geometrische vormen: moddertekeningen vereenvoudigd naar grafische vormen geven de slaapkamer een rustige uitstraling. Gedroogde bloemen omgezet naar eenvoudige bloem- en taksilhouetten maken van het bedlinnen nostalgische waterverfschilderijen.

De collectie is vanaf begin februari verkrijgbaar bij Vandyck Stores, de betere linnenshops, beddenspeciaalzaken, de grotere warenhuizen en online.

Meer foto’s van de collectie op onze Facebookpagina: Bedding Business.