imm Keulen eindigde op zondag 21 januari 2018, met zeer positieve resultaten. In totaal bezochten ongeveer 125.000 bezoekers het evenement om meer te weten te komen over de trends in de branche en om met eigen ogen alle nieuwe interieurcollecties te zien. Met dit cijfer bereikte imm Cologne een lichte toename van bezoekers ten opzichte van het vergelijkbare evenement in 2016, ondanks de storm op donderdag en de daaruit voortvloeiende transportmoeilijkheden.

Het evenement trok volgens de organisatie meer bezoekers uit Europa en Azië, de nummer 1 exportmarkten voor de Duitse en Europese meubelindustrie. “Imm cologne is een uitstekend en zeer effectief platform voor internationaal zakendoen”, zegt Gerald Böse, President en Chief Executive Officer van Koelnmesse. “Elk jaar biedt de handelsbeurs de industrie een vitaal momentum voor verkoop op beslissende exportmarkten over de hele wereld,” voegde hij eraan toe.

De voorzitter van de vereniging van de Duitse meubelindustrie, Axel Schramm, gaf het evenement ook een uitstekend vonnis: “De Duitse meubelindustrie is verheugd dat imm cologne uitzonderlijk goed is verlopen. Het gaf ons een goede start in 2018. We hopen dit een mooi teken is voor de rest van het jaar. Het succes van de beurs zal meubelfabrikanten helpen bij het uitbreiden van onze export en bij het behalen van resultaten in de momenteel uitdagende thuismarkt.”

Enkele internationale bezoekerscijfers:

– Het aandeel buitenlandse bezoekers steeg tot ongeveer 50 procent (2016: 46 procent) op de beursdagen.

– Binnen Europa werden stijgingen van bezoekersaantallen opgetekend, met name uit Spanje (+31%), België (+16%), Frankrijk (+11%), Nederland (+1%) en Oost-Europa (+54%), met een bijzonder indrukwekkende groei in Russische bezoekers (+69%).

– Aanzienlijke stijgingen werden waargenomen bij bezoekers uit Azië (+50%), met vooral een sterke groei van China (+82%) en Japan (+63%), evenals het Midden-Oosten (+15%), Australië / Oceanië (+51%), Noord-Amerika (+12%) en Midden-Amerika (+21%).

 

Kortom, een topbeurs die ook vele Nederlandse fabrikanten en detaillisten niet overslaan!