In Auping Store Utrecht kun je sinds vorige maand terecht om je waterfles te vullen bij de Dopper Water Tap. Dopper introduceert de Water Tap om gedrag te veranderen en Auping is Launching Partner vanuit de gezamenlijke ambitie om de wereld beter te maken.

Uit onderzoek van Dopper bleek dat mensen het bijvullen van hun waterfles bij openbare watertappunten onhandig vinden en publieke watertappunten als moeilijk vindbaar ervaren. Daarnaast is gemak nog altijd de voornaamste reden om een wegwerpwaterflesje te kopen. Om gedrag te veranderen in de strijd tegen plasticvervuiling lanceerde Dopper op Nationale Kraanwater Dag een innovatieve Dopper Water Tap in de vorm van een Dopper fles met impact dashboard.

Auping rust de wereld, niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk. Sinds 2021 zijn ze onderdeel van de Dopper Wave en bannen ze wegwerpwaterflessen uit de kantoor, fabriek en winkels. Acht miljoen ton aan single-use plastic belandt er jaarlijks in de oceanen en iedere minuut worden nog 1 miljoen plastic wegwerpflesjes verkocht. Daar komt verandering in. Zo is de eerste Dopper Water Tap nu al een realiteit en is te vinden in Auping Store Utrecht en in nog meerdere Auping Stores binnenkort.

Eveline Wagenaar van Auping Store Utrecht ‘We zijn heel trots dat we de eerste Auping Store zijn met een Dopper Water Tap. Met deze Water Tap maken we het leuker en makkelijker voor mensen om hun waterfles bij te vullen. En op het dashboard kunnen we precies zien hoeveel plastic er al is bespaard, dat helpt ons enorm in het vergroten van het milieubewustzijn.’