Directeur Nanne Fioole neemt afscheid van RetourMatras, na ruim 35 jaar gewerkt te hebben in de Afval- en Recycling wereld. Het bedrijf startte in 2009 met het duurzaam recyclen van matrassen. Grondstoffen hergebruiken en niet meer verbranden, een oplossing bieden voor de enorme berg matrassen die jaarlijks afgedankt wordt, gericht op de toekomst. Nanne had een plan die ontwikkeling van stortplaats naar circulair heeft kunnen realiseren. Met een vooruitblik en innovatie gaf Nanne niet. Hij heeft zijn unieke methode voor duurzame matrasrecycling omgezet tot een succesverhaal.

Het succes ziet er uit als een recyclingcapaciteit van 1,5 miljoen matrassen per jaar. Daarmee kunnen alle afgedankte matrassen in Nederland op een duurzame manier gerecycled worden. Daar werkt het bedrijf hard naartoe. De RetourMatras-methode blijft zich verder ontwikkelen, nationaal en internationaal, want de maatschapij is ook duurzamer gaan denken en doen. En daarmee haalde RetourMatras grote spelers binnen (Ingka InvestmentsRenewiIkano Group) die het bedrijf een enorme impuls hebben gegeven. Circulair samenwerken werd de trend en nu gaat RetourMatras de wereld over.

Het stokje wordt dan ook overgedragen aan Chico van Hemert en Remco Noordermeer. Samen met het hele team van RetourMatras, op de recyclinglocaties en op kantoor, maar ook samen met de aandeelhouders, klanten en leveranciers blijft de focus liggen op 100% circulair, innovatie en ontwikkeling, efficiency, CO2 besparen en het leveren van een grote bijdrage aan de circulaire economie. Samen de wereld duurzamer maken. Ook verdwijnt Nanno niet compleet uit het beeld. In het nieuwe jaar gaat hij zich inzetten als adviseur recyclinglijnen voor moeilijk te recyclen producten en stromen.