BekaertDeslee lanceert een digitaal platform dat elke matras met een BekaertDeslee-hoes met een digitale tag kan identificeren. Met deze digitale tag, die op de hoezen van de deelnemende klanten van BekaertDeslee zal worden geplakt, kan de matras aan het einde van zijn levensduur correct worden gesorteerd en gerecycled. BekaertDeslee’s ‘Transparante Circulariteit’-concept moedigt alle belanghebbenden in de waardeketen aan om een ​​circulaire economie in de matrassensector te ondersteunen met behulp van een online digitaal platform.

Als marktleider wil BekaertDeslee een koploper zijn in het verduurzamen van onze sector. Onder andere, en met name onze ‘&Beyond’-productlijn, zal BekaertDeslee een gloednieuw circulair model lanceren, ons concept ‘Transparent Circularity’.

Digitaal label voor matrassen
Samen met deelnemende klanten zal BekaertDeslee vanaf het voorjaar matrashoezen produceren en verkopen met een geïntegreerd en uniek QR/RFID-label gekoppeld aan een online digitaal platform. Zo krijgt elke matras die met een dergelijke hoes is gemaakt, zijn individuele materiaal- en productie-informatie op het platform, toegankelijk voor alle belanghebbenden. Aan het einde van de levensduur kunnen recyclingbedrijven de informatie via RFID lezen om de hoes te identificeren, sorteren en recyclen. Demet Tunç: “Op deze manier kunnen de versleten materialen worden teruggevoerd naar grondstoffen en herhaaldelijk worden hergebruikt in nieuwe hoezen en matrassen of elke andere toepassing.”