Bij het lezen van een artikel van Omroep West, vonden wij dat we dit artikel moesten delen: ‘Geen schuld, wel alles kwijt’, eigenaar verbrande beddenzaak zoekt eerherstel. Het volgde is te lezen:

Business Class heette de beddenzaak in Noordwijk waar 30 april 2018 brand was. Maar die naam verdient niet de behandeling die de eigenaar Mike Heinicke ten deel viel, vindt hij zelf. Hij werd vorige week donderdag vrijgesproken van betrokkenheid bij brandstichting, maar zit volledig aan de grond. Nu wil hij zelf een onderzoek starten naar de oorzaak van de brand in zijn zaak. Heinicke werd beschuldigd van brandstichting of het geven van de opdracht aan zijn klusjesman, die inmiddels bij verstek is veroordeeld tot dertig maanden cel. Pas na vier jaar kwam de zaak van Heinicke voor de rechter. Nu is hij door de rechtbank vrijgesproken. Al die tijd keek niemand naar andere mogelijke oorzaken van de brand, de slechte staat van het pand van eigenaar Kroonenberg Groep en de tegenwerking bij zijn pogingen om zijn onderneming opnieuw te starten, aldus de eigenaar van de zaak. Naar eigen zeggen gebeurde het hem twee keer dat een nieuwe verhuurder afzag van een contract door de negatieve verhalen op Facebook.

‘Honderd dagen vast zonder verhoord te zijn’
‘Ik zit volledig aan de grond’, zegt Heinicke vanuit zijn nieuwe woonplaats Amsterdam. ‘Ik ben alles kwijt en woon nu driehoog achter.’ De herstart van zijn beddenzaak werd volgens hem gedwarsboomd. ‘We waren al aan het verhuizen naar de overkant. Maar de eigenaar zei na de brand: Ik denk dat ik je het pand toch maar niet verhuur. Toen ik met een nieuwe compagnon een zaak begon in een andere plaats, in Diemen, werd ik aangehouden. Ik ben honderd dagen vastgehouden zonder ook maar één moment te zijn verhoord. Toen ik terugkwam zei mijn compagnon: “Ik ga alleen verder.” Stond ik weer met lege handen, want alles stond op zijn naam.’

Lees verder op: omroep west