Het is een vraag die bij vele slaapspecialisten en fabrikanten speelde; Krijgen we volgend jaar een gezamenlijke beurs? Herman Jurrius en Roelf Kok geven namens alle deelnemers van Hollandsch Slapen het antwoord: “Nee, we gaan niet samenvoegen met Vakbeurs Slapen. Er is wel gedacht aan een soort samenwerking om het voor de dealers gemakkelijker te maken om beide events te bezoeken. Maar we gaan niet naar de Woonindustrie.”

Beslissingen over de strategie worden door de 13 deelnemende bedrijven van Hollandsch Slapen, gezamenlijk genomen. Waarbij ieder bedrijf 1 stem heeft en evenveel invloed heeft in het besluitvormingsproces. Deze bedrijven zijn: Auping, Avek, Beddinghouse, Dommelin, Ducky Dons, Euretco, Hilding Anders, Jonk, Kuperus, Mahoton, Mline, Norma en Texeler.
“Tijdens de evaluatie in september is door de deelnemers besloten om, vanwege het succes, door te gaan met het huidige evenement. En indien mogelijk willen de deelnemende bedrijven graag 2 of 3 nieuwe deelnemers verwelkomen. Dit is afhankelijk van de grootte van de locatie”, aldus Roelf Jan Kok.

Waarom geen gezamenlijke beurs?
Herman Jurrius: “Hollandsch Slapen is als huisshow opgestart en daarna verder uitgegroeid tot een succesvol evenement voor de vakhandel. Het groeiende aantal vakbezoekers bewijst dat de dealer de weg naar Hollandsch Slapen goed weet te vinden. In tegenstelling tot beurzen waarbij zoveel mogelijk vierkante meters worden verhuurd en die soms moeite hebben om de beurshallen vol te krijgen, kiest Hollandsch Slapen voor een kleinere, sfeervolle omgeving. Met een beperkt aantal deelnemers, richten we ons op slaapspeciaalzaken in het betere segment. Waarom zouden we een succesvol evenement veranderen?”

Samenwerking
De organisatie van Hollandsch Slapen heeft onlangs samen met die van Vakbeurs Slapen een bakje koffie gedronken. Roelf Jan Kok: “Tijdens deze bijeenkomst is afgesproken dat bij een volgend evenement in september volgend jaar, beide evenementen gaan samenwerken op het gebied van het vervoer. Dat betekent dat de vakbezoekers van evenement A goed worden geïnformeerd over de route naar evenement B en omgekeerd of dat er misschien gezamenlijk een shuttleservice gaat plaatsvinden.”
Betekent dit dat de locatie hetzelfde blijft? Herman Jurrius: “De locatie is nog niet bekend. Afgesproken is dat wij als organisatie van Hollandsch Slapen de organisatie van Vakbeurs Slapen tijdig informeren over het tijdstip en de locatie waar het evenement gaat plaatsvinden, zodat daar door hen op kan worden ingespeeld. Wij zijn momenteel op zoek naar een geschikte locatie. Wellicht is dat opnieuw Kasteel Groeneveld, maar we hebben ook wat andere locaties op het oog.”

Tweede editie Vakbeurs Slapen
Ook Vakbeurs Slapen heeft onlangs een evaluatie gehad. Jeroen Haarhuis: “We hebben inderdaad een meeting gehad met de organisatie van Hollandsch Slapen. Een gezamenlijke beurs zit er niet in. Maar een eventuele samenwerking wel, mochten we locaties hebben bij elkaar in de buurt. Maar ook wij zijn momenteel op zoek naar een geschikte locatie. De tweede editie van Vakbeurs Slapen zal plaatsvinden in het weekend van 1 september 2019. We hebben inderdaad met de organisatie van Hollandsch Slapen afgesproken elkaar op de hoogte te houden, zodat daar eventueel door ons of door hun op kan worden ingespeeld. Wij als Vakbeurs Slapen waren heel tevreden over de beurs. Natuurlijk waren er verbeterpunten, maar dat mag ook voor een eerste keer. Het concept is ons goed bevallen. De samenwerking tussen de verschillende fabrikanten was goed en prettig. Het aantal bezoekers was ook heel goed.
Overigens is bij onze vakbeurs iedereen welkom. Dus mochten bedrijven zich willen aanmelden voor onze tweede editie, dan kan dat. Wij zullen iedereen zo snel als mogelijk laten weten wat de plannen voor de volgende editie zijn.”