Het is groot nieuws. In het Brabants dagblad is verschenen en bevestigd dat Swiss Sense de eigen productiefaciliteit van Diks Bedmakers sluit en de webshop Luxebedden.nl zelfstandig wordt.

Volgens een woordvoerder van Swiss Sense werd er in 2016 onder de noemer Diks Bedmakers een eigen productielocatie en een bijbehorende showroom in Uden geopend omdat er voor het hogere segment kansen lagen, maar nu is er geconstateerd dat een apart atelier voor deze nichemarkt niet rendabel is. De productiefaciliteit sluit op 1 december en de verkoop stopt medio 2019.

Voor de webshop Luxebedden.nl heeft men ook andere plannen. Er wordt een eigen hoofdkantoor en distributiecentrum geopend in Uden. Aan het hoofd komt Karel Poelmans te staan, die nu als coo actief is bij Swiss Sense. De luxe webwinkel blijft wel onder dezelfde holding vallen. Swiss Sense zegt in het stuk van Brabants Dagblad door de opsplitsing beter te kunnen inspelen op de markt en de behoeften van de klant. Volgens de website Retailnews zouden de inspanningen voor Luxebedden.nl veel tijd en energie kosten en relatief weinig bijdragen aan de omzet. ‘Maar dat wil Swiss Sense niet bevestigen. Wel is duidelijk dat de webwinkel vorig jaar een verlies van een miljoen euro leed’, aldus de website.

Retailnews heeft Swiss Sense volgens de website nog meer gevraagd: ‘Of de reorganisatie gevolgen heeft voor het personeel, wil Swiss Sense niet kwijt. Ook of de maatregelen het gevolg zijn van tegenvallende resultaten, wordt door de retailer niet bevestigd. Vorig jaar was het beddenbedrijf in totaal nog goed voor een winst van 1,1 miljoen euro. Branche- en stadgenoot Beter Bed kondigde eerder al diverse ingrepen aan als reactie op tegenvallende prestaties,’ aldus retailnews.