In Nederland is 63% van de mensen niet tevreden over zijn of haar kwaliteit van slaap, maar neemt hiervoor geen maatregelen. SlaapFysio en SlaapSlim hebben de handen ineengeslagen, zij organiseren vanaf 9 september het grote Nederlandse slaapexperiment. Deelnemers worden uitgedaagd om gedurende 21 dagen 8 uur per dag te slapen. De aanbevolen hoeveelheid slaap ligt tussen de 7-9 uur. Toch hebben veel mensen moeite om deze dagelijkse norm te halen. Daarnaast is het lastig om een vast ritme aan te houden van opstaan en naar bed gaan. Dit kan leiden tot vermoeidheid, vermindering van de concentratie, een slecht humeur en een verminderde productiviteit. Veel redenen om daar eens bewuster bij stil te staan.

Het grote Nederlandse slaapexperiment
Het grote Nederlandse slaapexperiment is opgezet om mensen inzicht te geven in wat 21 dagen 8 uur slaap per dag doet met jouw dagelijks functioneren en welzijn. Deelnemers ontvangen tijdens deze 21 dagen 8 informatieve mails met video’s over diverse aspecten van slaap. Het is natuurlijk interessant om te weten welke factoren, naast voldoende slaap, van invloed zijn om de slaap te verbeteren. Organisaties als het Ministerie van Defensie, EIFFEL, AFAS en topsporters ondersteunen het grote Nederlandse slaapexperiment.

Onderzoek
Door middel van een vragenlijst wordt de slaapkwaliteit en slaapomstandigheden van mensen vooraf en achteraf in kaart gebracht. Na het experiment zal een analyse worden gemaakt welk effect dit experiment heeft gehad op de kwaliteit van slaap en het dagelijks functioneren van de totale groep deelnemers.

Deelname
Deelnemen aan dit slaapexperiment is eenvoudig, schrijf je in voor 9 september op de website www.hetslaapexperiment.nl. Bewust omgaan met voldoende goede slaap zal nog nooit zo leuk zijn geweest!