Slaap is een primaire levensbehoefte, een goed matras is daarom ook heel belangrijk. Maar het vinden van een goed matras is niet makkelijk. Het beddenmerk Hypnos maakt al sinds 1904 matrassen die bestaan uit natuurlijke materialen. Om de verschillende natuurlijke materialen in een matras beter te begrijpen heeft Hypnos ze in hun laatste blog onder elkaar gezet.

Wol 

Wol is een zacht, comfortabel en duurzame vezel. Wol werkt eigenlijk als een soort natuurlijke klimaat beheersing in het matras. Het houdt je heerlijk warm in de winter en voelt behaaglijk koel in de zomer.

Tegelijkertijd zorgt het voor de juiste ventilatie en laat het je matras als het ware ademen. Wol is geweldig in het opnemen van vocht (Wol neemt 2x zo veel vocht op als bijvoorbeeld katoen) en zorgt daarmee voor een comfortabele slaapomgeving. Wol zorgt ervoor dat de groei van bacteriën, schimmels en huisstofmijten wordt afgeremd en dat is natuurlijk wel zo aangenaam qua hygiëne. Bekijk de Affinity Wool matras van Hypnos.

Pashmina 

Minder bekend is de pashmina vezel, afkomstig van de Changthangi- of Pashmina geit die leeft in het Himalaya gebergte van India, Nepal en Pakistan. De omstandigheden waarin deze geit leeft zijn bizar: In de winter kan het er -30 graden vriezen terwijl in de zomer de temperatuur er oploopt tot soms boven de 40 graden celcius. De vacht van de changthangi- of Pashmina geit beschermt hem voor tegen deze weersomstandigheden. In de Monarch Supreme van Hypnos zult u dus altijd uw juiste slaapklimaat houden door deze prachtige natuurlijke vezel.

Bamboe

Bamboe heeft een antibacteriele werking. Daardoor kijgen schimmels of huisstofmijt geen kans in uw matras. Bovendien neemt het 3 tot 4 keer zoveel vocht op als katoen en dat maakt het een perfecte vezel voor matrassen. 

Paardenhaar

Paardenhaar is een van de meest misbruikte haarsoorten in matrassen. Veel fabrikanten gebruiken het namelijk op de verkeerde manier. Paardenhaar is absoluut geen comfortabel materiaal en zal – mits verkeerd gebruikt – al snel stug gaan aanvoelen. Hypnos gebruikt paardenhaar enkel als tussenlaag. De stugge haarsoort wordt als het ware verpakt tussen 2 lagen van een zachtere vezel of haarsoort (bijvoorbeeld wol) in. Op deze manier blijft het matras comfortabel zacht aanvoelen en zal zijn natuurlijke veerkracht behouden. Paardenhaar is een holle vezel. Dat wil zeggen dat het op een heel goede manier vocht kan laten afvoeren. Paardenhaar is dus bedoeld als vochtregulator in een matras, maar nooit als comfortlaag.

Katoen

Katoen is van nature al een heel zachte- en luchtige vezel. Daardoor zorgt katoen voor een goede ventilatie in uw matras. U zult merken dat u minder snel zult transpireren en het matras nooit klam zal aanvoelen. De vezels absorberen geweldig vocht en tegelijkertijd zorgt het luchtige karakter voor een heerlijk zachte touch. Katoen is ook nog eens sterk en duurzaam, waardoor het niet alleen heel hygiënisch en comfortabel vulmateriaal is, maar ook nog eens lang meegaat. 

 

Kasjmier

Kasjmier heeft een unieke zachtheid en geeft daarmee een matras een heel luxe gevoel. Maar wist u dat kasjmier ook nog eens de eigenschap bezit dat het heel koel aanvoelt in de zomer en behaaglijk warm in de winter? Het Affinity Cashmere matras van Hypnos wordt dan ook door steeds meer mensen aangeschaft.

 

 

Zijde

Zijde is ook zo’n heerlijke vezel uit de natuur. Indien u het snel warm heeft adviseren wij u eens te kijken naar het Affinity Silk matras van Hypnos. Zijde zal namelijk altijd heerlijk koel aanvoelen. Daarnaast kan lucht zich heel snel verplaatsen in zijde zodat uw matras als het ware ademt wanneer u zich omdraait in bed.

Alpaca

Het haar van een Alpaca heeft een hoge thermische waarde waardoor het matras altijd een automatische airco en verwarming heeft wanneer uw lichaam daarom vraagt. Hypnos verwerkt Alpaca in matrassen en het Alpaca topmatras.

 

 

Kameel wol

Kameelhaar wordt in de matrassen van Hypnos verwerkt vanwege de fantastische eigenschappen. Een kameel kan door de warme Sahara wandelen en zich bij +40 graden prettig voelen, omdat zijn vacht de warmte zo mooi reduceert. Een kameel zie je eigenlijk niet snel zweten, want het vocht wordt snel afgevoerd door de vacht. Bovendien is kameelhaar heel zacht en comfortabel. Een echte aanrader dus voor mensen die het snel warm hebben en houden van een zacht en droog slaapklimaat.