Hilding Anders is gestart met het produceren van chirurgische maskers in drie fabrieken, tot nu toe, Prelog (Kroatie), Vromshoop (Nederland) en Roztoky u Jilemnice (Tsjechië). In de komende dagen zullen waarschijnlijk meer fabrieken ook beginnen met de productie, waardoor optimaal gebruik kan worden gemaakt van de aanzienlijke productiecapaciteit van het bedrijf. In totaal heeft Hilding Anders 18 productielocaties in Europa en 5 fabrieken in Azië.

De maskers bestaan uit twee lagen: katoen en een niet-geweven stof. De lagen zijn vast gemaakt aan een katoenen of elastische band. De maskers kunnen gewassen worden op 95°C en zijn hierdoor ook opnieuw te gebruiken

“Wij weten hoe belangrijk goede bedhygiëne is en de hygiënische eigenschappen van een matras zo lang mogelijk te behouden. In de huidige omstandigheden zetten wij deze knowhow, onze productievaardigheden en capaciteit in om onze werknemers en externe derden te voorzien van chirurgische maskers,” aldus Hilding Anders.

Na de marktintroductie in Kroatië en Tsjechië, waar de autoriteiten zeer ondersteunend en snel hebben gereageerd, heeft Hilding Anders contact opgenomen met verschillende Europese landen om de nodige certificaten te verkrijgen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van de versnelde procedures die in veel landen zijn ingevoerd onder de huidige omstandigheden.

Hilding Anders zoekt ook actief naar manieren om lokale gemeenschappen te helpen door middel van donaties of andere relevante activiteiten. “In Tsjechië zijn we eerst samenwerkingen aangegaan met zowel ziekenhuizen als bejaardentehuizen en verpleeghuizen,” aldus Hilding Anders.