Naar eigen zeggen vanwege de veranderende markt gaat de geplande editie van imm cologne in januari 2023 niet door. In plaats daarvan komt er een editie van 4 tot en met 7 juni 2023 . Dit is vandaag vanuit Keulen bekendgemaakt.

“De adviesraad van imm cologne heeft unaniem het groene licht gegeven aan een lente editie in juni 2023. We danken  de adviesraad, de Duitse industrie, de inkopers en de retailers voor hun ondersteuning. Dit nieuwe concept garandeert dat de beurs weer kan plaatsvinden na een pauze van twee jaar. De industrie vertrouwt op een sterke beurs voor het interieur in Duitsland, de grootste markt van Europa”, aldus Gerald Böse, CEO van Koelnmesse. “Ik geloof sterk in face to face uitwisselingen en deze zijn van groot belang, zeker in deze uitdagende tijden. De meubelsector heeft een fysiek platform nodig in Duitsland, een evenement met een internationale uitstraling en een groot bereik in communicatie zoals de imm cologne dit is”, zo voegt hij eraan toe.

Het team van imm cologne presenteerde het nieuwe concept in begin juni van dit jaar. Er zijn twee stappen in dit concept. De eerste stap is de komende lente editie van 4 tot en met 7 juni 2023. “Een lente editie is synoniem met een nieuw begin, imm cologne wil dat moment gebruiken om te laten zien dat we vernieuwen en dat we de platgetreden paden achter ons laten”, aldus Oliver Frese, COO van Koelnmesse. “Bovendien zorgt de beurs in juni voor zekerheid bij de planning van onze partners.”

De hoekstenen van het nieuwe concept zijn duidelijk, volgens de beursorganisatie: de imm duurt straks 4 dagen, van zondag tot en met woensdag, en zal gericht zijn op interieurprofessionals, op vakbezoekers. Consumenten zijn alleen nog maar welkom op uitnodiging waardoor de beurs een uitdrukkelijk professionele focus zal hebben. “We willen nieuwe manieren van deelnemen in de markt zetten”, zegt Matthias Pollmann, Vice President Trade Fair Management bij Koelnmesse. Het keuken gedeelte gaat ook mee naar juni 2023. Tegelijkertijd is het plan om de stad Keulen meer te betrekken bij de lente editie als locatie van het evenement.

De tweede stap volgt dan in de zomer van 2023. In nauw overleg met de industrie en de brancheverenigingen die betrokken zijn bij de beurs zullen de volgende data voor imm cologne en LivingKitchen worden bepaald. De visie van de beursorganisatie ziet in het evenement meer dan alleen een belangrijk zakelijk platform. Als een aanjager van ontwikkelingen in de branche zal er gekeken worden naar zowel de onderwerpen van belang binnen de industrie als daarbuiten die relevant zijn voor de imm cologne community.