Het Belgische Latexco, toonaangevend producent van componenten in latexschuim, PU-schuim en pocketveren voor de beddingsector, vertelt met trots dat het gecertificeerd is door de Forest Stewardship Council® (FSC).

“Hiermee onderstrepen wij onze groeiende engagement voor duurzaamheid. De certificering is een belangrijke stap vooruit in onze voortdurende inspanningen om duurzaam te werken,” aldus Alexander Bolliou, Latexco’s CEO. “Alles wat Latexco doet, getuigt van bekommernis om het milieu. Maar meer dan de impact van haar activiteiten op het milieu tot een minimum te herleiden, willen wij dat onze producten duurzaam zijn. Daarom zijn we ontzettend blij dat wij vanaf vandaag een gamma kan aanbieden dat het FSC-keurmerk heeft.”

De FSC-certificering is een volgende stap in de inspanningen van Latexco om duurzaam te werken. De voorbije 10 jaar investeerde Latexco fors in bewustwording rond duurzaamheid en werkte het een vooruitstrevende duurzaamheidsstrategie uit. De expert in beddingoplossingen slaagde er de voorbije jaren in om zijn energieverbruik met bijna 50% te reduceren, recycleert 100% van zijn afvalwater en zet latexafval om in nieuwe, nuttige producten.

“We zijn ons bewust van de impact die onze activiteiten hebben op onze planeet en gemeenschappen”, vertelt Bolliou. “Daarom kozen we er jaren geleden voor om duurzame goederen en producten te gebruiken en aan te kopen. We proberen de negatieve milieu-impact en de sociale impact van onze goederen in de voorraadketen tot een minimum te beperken en willen dat onze activiteiten een positieve invloed hebben op zowel de planeet als de gemeenschap. We zijn vastberaden om op die manier verder te werken. Duurzaam zakendoen is immers echt de enige toekomstgerichte manier van zakendoen vandaag.”

Latexco is een onderneming die de flexibiliteit en verantwoordelijkheid van een familiebedrijf combineert met de kracht van een internationale speler. Naast de hoofdkantoren in Tielt (België) heeft Latexco ook productie- en logistieke eenheden in Spanje, Zweden, de VS (Georgia en Californië) en Indonesië (Surabaya) en gedecentraliseerde verkoopkantoren in Singapore, Spanje en Brazilië.