Met een brutowinst voor belastingen van 26.7 miljoen euro, heeft JYSK Nederland het boekjaar van 2020/21 succesvol afgesloten.

JYSK Nederland heeft het boekjaar, dat loopt van september t/m augustus, afgesloten met een brutowinst voor belastingen van 26.7 miljoen euro. Dat is een stijging van 23.7% t.o.v. het vorige boekjaar. De omzet steeg met 1.1% naar een record resultaat van 163.3 miljoen euro.

Frank Christant, Country Manager van JYSK in Nederland, België en Frankrijk is trots op dit goede resultaat.

“Het was een uitdagend jaar waarin onze winkels lange tijd gesloten moesten blijven en we te maken hadden met vergaande maatregelen. Daarom ben ik uitermate trots dat we met z’n allen dit geweldige resultaat hebben behaald. Hieruit blijkt maar weer dat ons seamless concept, waarbij online- en offline winkelen goed op elkaar zijn ingespeeld, naadloos aansluit bij de wensen van onze klanten,” aldus Frank Christant.

JYSK blijft investeren in winkels

Het plan van JYSK om alle winkels voor augustus 2024 om te bouwen volgens het nieuwste winkelconcept heeft geen vertraging opgelopen, ondanks de pandemie. In Nederland worden de komende jaren 72 winkels omgebouwd.

Met dit nieuwe winkelconcept wordt het makkelijker om door de gangpaden te navigeren en je te oriënteren op het grote aanbod bedden en matrassen, meubelen, woonaccessoires en andere artikelen waarmee je “Hygge” in huis haalt.

“We merken dat het nieuwe winkelconcept meer klanten trekt en om die reden blijven we investeren in het ombouwen van onze winkels. De grootste uitdaging hierbij is om de benodigde materialen te krijgen, aangezien er wereldwijd een gebrek is aan grondstoffen en logistieke capaciteit. We verwachten echter dat dit de komende jaren gaat verbeteren,” zegt Frank Christant.

Internationaal succes

Niet alleen JYSK Nederland beleefde het meest succesvolle boekjaar ooit, ook internationaal heeft JYSK een uitstekend jaar achter de rug. Ten opzichte van het vorige boekjaar, steeg de omzet van JYSK met 7% naar een record resultaat van 32.6 miljard Deense kronen ( ong. 4.4 miljard euro) en de brutowinst voor belastingen steeg met 21% naar 4.5 miljard Deense kronen (ong. 605 miljoen euro).

De Deense retailer heeft momenteel meer dan 3000 winkels in 50 landen.

Resultaten JYSK Nederland 2020/21

  • Omzet: 163.3 miljoen euro
  • Groei omzet: 1.1%
  • Brutowinst voor belastingen: 26.7 miljoen euro
  • Groei brutowinst voor belastingen: 23.7%

Resultaten JYSK 2020/21

  • Omzet: 32.6 miljard Deense kronen
  • Groei omzet: 7%
  • Brutowinst voor belastingen: 4.5 miljard Deense kronen
  • Groei brutowinst voor belastingen: 21%