Hotels hebben eigenlijk maar één doel: hun gasten een zo aangenaam mogelijk verblijf aanbieden. Een goede nachtrust is daarbij een van de allerbelangrijkste criteria. In de schoot van beddingproducent Latexco werd daarom Suitenings opgericht: een slaapexpert die de logiessector een brede waaier beddingproducten op maat aanbiedt, inclusief diensten – van consultancy bij aanvang van het project tot aftersales-advies en -ondersteuning.

Slaapcomfort is het voorbije decennium steeds belangrijker geworden. Wie een overnachting boekt in een hotel, resort, B&B of vakantiehuis verwacht dan ook een bijzondere slaapervaring. ”Suitenings helpt de logiessector om hun de gasten die ervaring aan te bieden. Matrassen, toppers en bedden vervaardigd met kwaliteitsvolle materialen, in een luxueuze afwerking en met de focus op ergonomie en comfort. Met Suitenings wordt elke hotelovernachting opnieuw een comfortbeleving pur sang.”

Latexco

Aan de wieg van Suitenings staat Latexco, al 65 jaar lang een wereldspeler op het vlak van slaapcomfort. De Suitenings-collectie bestaat uit de hoogkwalitatieve latexmatrassen en -toppers van Latexco. Daarmee introduceert Suitenings een primeur voor de hotelsector: ondanks de uitzonderlijke comforteigenschappen van latex – veerkracht, ventilatie, antibacterieel en antihuisstofmijt, duurzaam, natuurlijke grondstof – zijn er weinig hotelbedden met latex

Van advies tot ‘Suitenings at home’

”Suitenings bundelt zijn hoogkwalitatieve collectie met een brede waaier diensten, in elke stap van het project. Zo gaat Suitenings samen met zijn klanten op zoek naar de meest geschikte matrassen, toppers en bedden. Voor en tijdens de levering, vaak een complex karwei, staan Suitenings-experts hotels bij met raad en daad: van praktische afspraken en concrete levering en plaatsing tot zelfs verwijdering en recyclage van de bestaande matrassen. En ook lang na de levering blijft Suitenings zijn klanten advies verlenen om hun gasten de ‘suitest dreams’ te bezorgen. Er is zelfs een ‘Suitenings at home-programma’: gasten die in de wolken waren met hun hotelbed, kunnen een identiek exemplaar voor thuis bestellen. Inclusief vijfsterrenlevering door het Suitenings-team.”

Jarenlange ervaring

Het uitgebreide dienstenaanbod van Suitenings is gebaseerd op jarenlange ervaring. Het team wordt geleid door Gaëlle Verstraeten, die vele jaren businessmanager was in de slaap-, toerisme- en hotelsector, en Lieven Vandendriessche, ceo van Latexco: “De voorbije decennia heb ik in ontzettend veel hotels gelogeerd, over de hele wereld. Tot mijn verbazing moest ik vaststellen dat het slaapcomfort bij vele hotels beter kan. Als CEO van Latexco ken ik ondertussen de geheimen van een goede nachtrust. Die ervaring deel ik nu samen met Gaëlle en ons hele team met de logiessector – zodat hotels en andere sterrenlogies de toon kunnen zetten op het gebied van slaapcomfort.”

Samen een nieuwe start

De hotelsector staat vandaag aan de vooravond van een nieuw tijdperk. De coronacrisis heeft een grote impact op ons reisgedrag en zorgt voor de nodige uitdagingen. Heel wat mensen stellen hun reisplannen uit en investeren in beter comfort in eigen huis. Suitenings gelooft dat iedereen zijn comfortabele bed thuis met plezier weer zal inruilen voor een overnachting in een hotel, een B&B of een vakantiepark van zodra dat weer mogelijk wordt. “Voor hotels is dit hét moment om zich voor te bereiden om opnieuw gasten te verwelkomen en hen te verwennen met een uitzonderlijke slaapervaring. Samen met ons kan de logiessector zich voorbereiden op die nieuwe start. Door te investeren in een vijfsterrenslaapervaring hebben ze gegarandeerd een streepje voor”, besluit Gaëlle Verstraeten.